Simona Ionescu / Redactor Șef

Guvernul a desființat celebrul restaurant Cercul Militar, vechi de 69 de ani

Guvernul a desființat celebrul restaurant Cercul Militar, vechi de 69 de ani
Decizia șocantă luată de Guvernul Ludovic Orban: a desființat celebrul restaurant Cercul Militar, vechi de 69 de ani. Localul de referință din Capitală funcționa în incinta Palatului Cercului Militar Național încă din 1951, pe Calea Victoriei, vis-a-vis de Capșa.

Cabinetul Ludovic Orban a luat o decizie șoc care s-a publicat deja în Monitorul Oficial. Chiar în timp ce pregătea amânarea măsurilor de relaxare, Guvernul a decis desființarea unui local celebru, de pe Calea Victoriei, restaurant emblemă al Capitalei.

Străinii care vizitează România nu pot spune cu adevărat că au cunoscut Bucureştiul dacă nu au trecut şi pe la Cercul Militar,  Carul cu Bere, Capşa, Capitol, Centrul Vechi. Imaginea Bucureştiului actual nu poate fi completă fără ilustrarea acestui loc emblematic.

Restaurantul Casei Armatei îşi desfăşoară activitatea, începând din 1951, în unul dintre cele mai somptuoase saloane ale Palatului Cercului Militar Naţional, monument istoric de artă şi de arhitectură, ridicat din iniţiativa şi prin contribuţia financiară a ofiţerilor din Garnizoana Bucureşti. Separeuri de o intimă eleganţă, rotonde mascate de ample draperii de pluş, balcoane cu feronerie baroc, eleganţa perosnalului de serviciu şi o listă de bucate apetisante constituie o atracţie pe care cu greu o poţi refuza.

Guvernul a desființat celebrul restaurant Cercul Militar

Cabinetul condus de Ludovic Orban a luat o decizie șoc: desființarea unui local celebru, scrie capital.ro. Este vorba de Unitatea de Prestări Servicii și Alimentație a Ministerului Apărării Naționale, entitate care funcționează în incinta Palatului Cercului Militar Național încă din 1951. Potrivit informațiilor din presă, tot personalul civil și contractual care lucra la restaurantul MApN urmează să fie preluat de Statul Major al Armatei, prin Comandamentul Logistic Întrunit, iar activitatea de hrănire a militarilor va fi asigurată de o companie de profil înființată, în urmă cu nouă ani, de Romtehnica.

La baza deciziei au fost invocat faptul că din cauza restricțiilor impuse tot de Guvern, prin ordonanțele militare, în perioada stării de urgență și, ulterior, prin hotărâre, pe perioada stării de alertă, restaurantul Casei Centrale a Armatei nu a mai putut funcționa, nici în interior, nici pe terasa din exteriorul acestuia. Tot patrimoniul unității va fi preluat, de asemenea, de către Statul Major al Armatei.

Totul s-a petrecut pe 25 iunie 2020, când a fost emisă Hotărârea de Guvern nr. 487/2020, semnată de premier și contrasemnată de ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, și de ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, scrie capital.ro. Documentul se numește “HG pentru desființarea Unității de Prestări Servicii și Alimentație a Ministerlui Apărării Naționale”. Conform actului normativ, “începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, Unitatea de Prestări Servicii și Alimentație a Ministerului Apărării Naționale, cu sediul în București, strada Constantin Mille, nr. 1, se desființează”. Hotărârea de Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial al României și își produce deja efectele juridice.

Celebrul restaurant de la Casa Centrală a Armatei s-a închis

Restaurantul de la Casa Centrală a Armatei s-a închis exclusiv din cauza măsurilor restrictive impuse de Guvernul Orban pe perioada stării de urgență și a stării de alertă.

Restaurantul Armatei și-a desfăşurat activitatea, începând din 1951, într-unul dintre cele mai somptuoase saloane ale Palatului Cercului Militar Naţional, monument istoric de artă şi de arhitectură, ridicat din iniţiativa şi prin contribuţia financiară a ofiţerilor din Garnizoana Bucureşti. În perioada comunistă, restaurantul purta denumirea de “Întreprinderea Restaurant Militar București”.

Citește și :

Atenție! Amenzi de 3.000-6.000 de lei. Care e contravenția pentru care scoți atâția bani din buzunar

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre