Simona Ionescu / Redactor Șef

Guvernul în pericol de infectare cu COVID-19. Un ministru este infectat

Guvernul în pericol de infectare cu COVID-19. Un ministru este infectat
Premierul Ludovic Orban s-a testat de două ori de COVID-19, iar acum a fost nevoit să se testeze din nou. Un ministru este infectat cu virusul ucigaș.

Premierul Ludovic Orban pleacă astăzi, 3 noiembrie, în vizită oficială în Statul Israel şi Palestina. Va fi însoțit de o delegație guvernamentală. Toți au fost nevoiți să facă teste COVID-19 pentru că unul dintre miniștri este infectat.

Guvernul în pericol de infectare cu COVID-19

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, urma să facă parte din delegația guvernamentală care face deplasarea oficială în Statul Israel şi Palestina. Însă, luni seara (2 noiembrie), demnitarul a anunțat că a fost confirmat pozitiv cu coronavirus

”Astăzi am fost testat pozitiv cu COVID-19. Am urmat protocolul și sunt încrezător că va fi bine. Sâmbătă am fost testat pentru plecarea în Israel. Testul a fost negativ. Duminică noaptea am avut simptome de gripă. Astăzi am făcut un nou test, care a ieșit pozitiv. Nu am simptome grave. Cei apropiați sunt în regulă. Aveți grijă mare de fiecare dintre voi. Masca vă poate proteja. Am respectat regulile, dar acest virus nu iartă. Sunt încrezător că voi trece și peste această perioadă. Că este multă treabă de făcut”, a csris Virgil Popescu.

Membrii delegației guvernamentale au fost testați

Membrii delegaţiei guvernamentale care va efectua marţi şi miercuri o vizită în Statul Israel şi Palestina au realizat în cursul zilei de luni, 2 noiembrie, teste COVID, care au „rezultat negativ”, după ce ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, potrivit unei informări a Guvernului.

„În vederea deplasării, membrii delegaţiei au realizat în cursul zilei de astăzi (luni – n.r.) teste, care au rezultat negativ. De asemenea, membrii Cabinetului nu se încadrează în definiţia contacţilor direcţi”, se arată în informare.

Prim-ministrul Ludovic Orban va fi însoţit, printre alţii, de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă.


Atac terorist în Viena. Imagini de la fața locului

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre