Simona Ionescu / Redactor Șef

Hristos a Înviat! Al doilea Paște în pandemie, în imagini. ÎPS Ioan: „Nu putem pune în paranteză sufletul”

Hristos a Înviat! Al doilea Paște în pandemie, în imagini. ÎPS Ioan: „Nu putem pune în paranteză sufletul”
Mii de credincioși au umplut aseară mare parte din piața Victoriei din Timișoara, oamenii participând la slujba de Înviere oficiată de ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului. Un cor de mii de inimi și voci i-au răspuns „Adevărat a Înviat!”.

Noaptea de Înviere la Timișoara, ca peste tot în țară, a fost despre afirmarea Minunii în al doilea Paște în pandemie. Asumarea ei. A fost despre înțelegere și credința că există o noimă în toate și că, în final, vom înțelege și va fi așa cum trebuie să fie. Adică bine. Și în capitala Banatului, ca în toate locurile din țară unde s-a oficiat slujba de Înviere,  oamenii au ajuns în număr neașteptat de mare. Cu miile.

Și asta, după un an în care slujba precedentă, prima în pandemie, au oficiat-o preoții în fața unor lăcașuri de cult goale.

La Timișoara a bătut vântul și a dat să plouă, dar fenomenele meteo nu i-a speriat pe oameni. Ca niciodată,  cu miile  s-au alăturat procesiunii și au înconjurat biserica, ocrotind, fiecare cât a putut de bine, flacăra sfântă primită de la preoți.

Simbol al mântuirii și credinței în renaștere. Și la Timișoara, ca de altfel pe întreg teritoriul României, a ajuns Lumina Sfântă de la Ierusalim.

Al doilea Paște în pandemie

Mitropolitul Banatului a  mulțumit în predica sa oamenilor de știință care caută leacul împotriva coronavirusului care a generat pandemia actuală. A mulțumit medicilor care îngrijesc, acum de mai bine de un an, neobosiți, bolnavii e Covid-19. Și a chemat oamenii la rugăciune pentru aceștia, pentru poporul român, pentru țară.

„Iubește și iartă, iar moartea nu te va atinge. (…) Iubiți mei frați, în existența noastră pământească nu putem pune în paranteză sufletul. La sfârșitul vieții, unii frați creștini zic: Ce a fost aceasta? Înseamnă că au trăit ca o nonprezență pe acest pământ, neștiind că mormântul este casa vremelnicei veșnicii”, a mai spus ÎPS Ioan, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului, în Pastorala sa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Piclisan Adrian (@adipiclisan)

Sursa foto: Adrian Pîclișan

Horoscop Minerva – 2 mai. Lăsați energia și fericirea să curgă!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre