Simona Ionescu / Redactor Șef

I-au dat lui Tristan Tate înapoi mașinile confiscate, dar l-au pus să plătească transportul. Ce spune „eliberatul”

I-au dat lui Tristan Tate înapoi mașinile confiscate, dar l-au pus să plătească transportul. Ce spune „eliberatul”
Tristan Tate a mai „învins” odată în justiția din România. După ce procurorii DIICOT i-au confiscat mașinile de lux pe 21 august 2024, acum i-au fost înapoiate. A existat însă o condiție.

Fratele lui Andrew Tate a scăpat de controlul judiciar, fiind acum un om liber. Mașinile lui Tristan Tate, în valoare de 4 milioane de euro, au ajuns din nou la proprietarii lor, potrivit deciziei definitive a instanței.

Judecătorii au decis pe 1 octombrie că mașinile vor fi returnate lui Tristan Tate, iar pe 2 octombrie milionarul a fost la Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizat pentru a le ridica.

În garajele fraților Tristan și Andrew Tate vor sta cuminți o motocicletă Ducati Pabigale și 16 mașini, respectiv șase Ferrari, două McLaren, un Maserati, două Lamborghini, un Audi RS8, trei Mercedes Benz și o Lada.

Prima declarație a lui Tristan Tate

Deocamdată, Tristan Tate a luat doar șapte bolizi, întrucât pentru celelalte mașini nu au fost finalizate actele. Acest lucru l-a supărat foarte mult pe milionar, care, în stilu-i caracteristic, a aruncat cu vorbe grele în autoritățile din România.

Tate era nervos pentru că nu va conduce unul dintre bolizii săi, ci doar o „amărâtă” de Lada, dar cu valoare sentimentală.  

„Am fost nevoit să plătesc singur pentru toate platformele de aici ca să ia toate mașinile mele, pe care le dețin”

 „Ce mașină crezi că pot să conduc? Un Ferrari? Bineînțeles că o Lada. Am luat 7 mașini înapoi azi. Pentru restul trebuie să aștept actele care vor fi gata mâine sau poimâine. Este nebunesc, pentru că atunci când au venit la mine acasă nu au verificat niciun act.

Nici măcar nu au vorbit cu vreo fată din casă. Doar au întrebat unde sunt banii, unde sunt mașinile și toate lucrurile mele au dispărut în 10 minute. Nu au întrebat unde sunt actele, cine deține aceste lucruri.

Nu au avut nicio îngrijorare. Ei doar au furat totul de la mine. Am fost nevoit sa plătesc singur pentru toate platformele de aici ca să ia toate mașinile mele, pe care le dețin.”, a declarat Tristan Tate.

Este pentru a doua oară când procurorii iau mașinile fraților Tate apoi aceștia le primesc înapoi.

Valoarea totală a mașinilor confiscate depășește 4 milioane de euro

Tristan Tate și-a luat mașinile înapoi

Șeful echipei de comunicare a fraților Tate, Meteea Petrescu, a transmis și un comunicat de presă în care a vorbit despre decizia autorităților din România de a le returna mașinile milionari.

„Într-o decizie definitivă pronunțată în data de 1 octombrie 2024, instanța a hotărât returnarea automobilelor confiscate de DIICOT în urma perchezițiilor efectuate la data de 21 august 2024.

Valoarea totală a vehiculelor confiscate depășește 4 milioane de euro, iar printre acestea se numără două McLaren, patru Ferrari, un Maybach, un Maserati și un Lamborghini Huracan.

În baza hotărârii, frații Tate vor primi înapoi toate automobilele în următoarele 24 de ore, fără nicio restricție.”, se arată în comunicatul de presă.

Ce spun avocații

Apărătorii fraților Tate au savurat victoria, avocatul Eugen Vidineac punctând că decizia magistraților este „legală și temeinică”. La rândul său, avocatul Ioan Gliga a menționat că verdictul oamenilor legii „a curmat un abuz fără margini din partea autorităților în ceea ce privește confiscarea bunurilor”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri