Simona Ionescu / Redactor Șef

Unii sportivi medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris vor fi premiați cu mașini și animale. Ce alte premii se mai acordă

Unii sportivi medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris vor fi premiați cu mașini și animale. Ce alte premii se mai acordă
Bani, mașini și chiar vaci sunt doar câteva dintre modalitățile prin care unele națiuni își răsplătesc sportivii olimpici medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris.

Comitetul Internațional Olimpic nu acordă olimpicilor premii în bani pentru câștigarea medaliilor. Cu toate acestea, medaliații cu aur, argint și bronz din diferite țări pot primi o serie de alte premii pentru performanțe remarcabile la Jocurile Olimpice de la Paris. 

Premii în bani, proprietăți sau… animale

Jocurile Olimpice de la Paris se vor desfășura în perioada 26 iulie – 11 august. Iar guvernele individuale și sponsorii privați compensează adesea sportivii cu bani, proprietăți și chiar premii mai neobișnuite, cum ar fi animalele.

Anul acesta, de exemplu, medaliații olimpici cu aur la atletism vor primi 50.000 de dolari de la World Athletics. Devenind astfel prima federație internațională care acordă premii în bani la Jocurile Olimpice, a anunțat organizația în aprilie.

Cinci vaci, un restaurant de chiftele și o casă nouă

Sportivelor indoneziene de badminton Greysia Polii și Apriyani Rahayu, care au câștigat medalii de aur la Jocurile de la Tokyo din 2021, li s-au promis cinci vaci, un restaurant de chiftele și o casă nouă, potrivit unui raport al Reuters.

De asemenea, guvernul le-a oferit acestora un premiu în bani în valoare de aproximativ 350.000 de dolari. În plus, Rahayu, din insula Sulawesi, a primit de la șeful districtului cinci vaci și o casă.

Sportivii medaliați cu aur din Hong Kong vor primi 768.000 de dolari

Institutul Sportiv din Hong Kong va oferi sportivilor săi premii în bani, în funcție de locul ocupat în competiții. La Jocurile Olimpice de la Paris 2024, medaliații cu aur la probele individuale din Hong Kong vor primi 768.000 de dolari.

Sportivii din Malaezia vor primi o mașină

Ce premii vor primi medaliații la Jocurile Olimpice de la Paris

Ministrul Tineretului și Sportului, Hannah Yeoh, a declarat în februarie că sportivii naționali care vor urca pe podiumul olimpic vor fi recompensați cu o mașină fabricată în străinătate. Potrivit unui raport al Malay Mail, o publicație de știri malaeziană. mașina va fi sponsorizată de un producător auto necunoscut.

Comitetul Road To Gold (RTG) al națiunii a primit o ofertă de la o companie auto care a declarat că va oferi sportivilor vehiculele sale, a raportat publicația. „Vrem, de asemenea, să oferim o șansă mărcilor locale pentru a recompensa medaliații olimpici, deoarece acum doar o marcă străină a făcut oferta”, a adăugat Yeoh, potrivit raportului.

Republica Kazahstan va da medaliaților apartamente

În cazul în care un atlet din Republica Kazahstan va fi la înălțime, Ministerul Culturii și Sportului din această republică îi va oferi un apartament. Mărimea acestuia depinde de cât de bine se descurcă laureatul în proba sa. Medaliații cu aur primesc apartamente cu trei camera, medaliații cu argint primesc apartamente cu două cameră, iar medaliații cu bronz vor avea o garsonieră.

Bani pentru medaliații din Singapore

Consiliul Național Olimpic din Singapore are, de asemenea, propriul său sistem de stimulente, pentru recompensarea medaliaților olimpici. Acesta plătește medaliaților olimpici cu aur la fiecare sport în parte 1.000 000 de dolari singaporezi, echivalentul a aproximativ 744.000 de dolari americani.

Medaliații cu argint câștigă aproximativ 372.000 de dolari, iar medaliații cu bronz câștigă aproximativ 186.000 de dolari. Guvernele Italiei, Marocului, Estoniei și altor țări au promis, de asemenea, premii în bani pentru medaliații de la Jocurile Olimpice Paris 2024.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre