Paturile din carton din Satul Olimpic de la Paris sunt prezentate ca fiind durabile și reciclabile. De ce le-au ales organizatorii.
Când sportivii au ajuns la Satul Olimpic din Paris, câțiva au remarcat imediat o schimbare de decor: un cadru de pat din carton. „Întotdeauna se vorbește mult despre paturile din Satul Olimpic, așa că iată cum arată ele!”, a scris sportivul britanic Tom Daley pe contul său de socializare.
Acesta a postat și un videoclip, în care apare patul, compus din cutii de carton. O saltea obișnuită și o cuvertură se află pe fundația de carton, iar o plapumă olimpică Paris 2024 întregește imaginea.
„O mulțime de oameni m-au întrebat dacă paturile sunt într-adevăr din carton, iar răspunsul este da și nu. Sunt în mare parte din carton, dar dormim pe o saltea. Nu dormim pe ceva foarte dur.”, a spus și canoistul echipei SUA, Evy Leibfarth pe contul său de socializare.
Mobilierul de carton și-a făcut debutul la Tokyo în 2021
Aceasta nu este prima Olimpiadă cu cadre de pat din carton. Mobilierul și-a făcut debutul la Tokyo în anul 2021. Atunci au primit și reputați de paturi „anti amor”. Au circulat zvonuri conform cărora paturile au fost construite din carton pentru a împiedica sportivii să aibă relații intime între ei și să răspândească potențial covid.
Cu toate acestea, paturile par destul de rezistente, după cum au demonstrat mai mulți sportive pe rețelele de socializare, care au sărit și au făcut tumbe, demonstrându-și în alt fel abilitățile fizice pe cadrele de carton.
Pentru a doua olimpiadă consecutivă, gimnastul irlandez Rhys McClenaghan a postat un videoclip efectuând un test „riguros” de rezistență a paturilor. Și, din nou, cartonul a fost sufficient de rezistent pentru a trece testul.
„Comitetul de organizare se gândea la articole reciclabile, iar patul a fost una dintre idei”
Cadrele de pat din carton au fost concepute cu gândul mai degrabă la sustenabilitate decât la castitate. „Comitetul de organizare se gândea la articole reciclabile, iar patul a fost una dintre idei”, a declarat pentru Associated Press Takashi Kitajima, directorul general al Tokyo Athletes Village, în anul 2020.
Paturile pot susține o greutate de 200 de kilograme, potrivit lui Kitajima. Sportivii care doresc ca paturile să se potrivească mai bine preferințelor lor de dormit au unele opțiuni, inclusiv ajustarea fermității și extinderea lungimii. După terminarea Jocurilor Olimpice, cadrele ar putea fi reciclate în produse din hârtie.
„Acestea sunt faimoasele paturi Tokyo 2020 care au ajuns la Paris 2024”
Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris, care au promis să mențină emisiile de la eveniment la un nivel istoric, au adoptat designul cadrului de pat. „Acestea sunt faimoasele paturi Tokyo 2020 care au ajuns la Paris 2024.
Aceste paturi durabile sunt 100% fabricate în Franța și vor fi complet reciclate în Franța după Jocuri.”, se arată într-un TikTok postat de contul oficial al Jocurilor Olimpice la începutul acestei luni.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook