Simona Ionescu / Redactor Șef

I se cojește medalia de aur câștigată la Tokyo

I se cojește medalia de aur câștigată la Tokyo
O sportivă a arătat pe Internet cum se cojește medalia de aur obținută la Jocurile Olimpice de la Tokyo. ”Am crezut că este doar murdărie, aşa că am şters-o cu degetul. Am constatat apoi că urma a devenit mai mare”, a spus sportiva.

O sportivă chineză a anunţat pe Internet că medalia de aur cucerită la Tokyo a început să se cojească. Acuzaţia o face gimnasta chineză Zhu Xueying. Știrea a făcut înconjurul lumii.

O sportivă chineză a anunţat pe Internet că medalia de aur cucerită la Tokyo a început să se cojească

I se cojește medalia de aur câștigată la Tokyo

O sportivă este subiect pe toată planeta. Ea a arătat internauților cum arată acum medalia câștigată de ea cu sudoare și multă muncă. A fost foarte bucuroasă când a urcat pe prima treaptă a podiumului, iar acum are un gust amar.

Faptul că o medalie de la Tokyo ar putea fi deteriorată a atras atenția internauților, care au lăsat aproape 20.000 de comentarii la postarea ei. Unii au spus că că situația este inacceptabilă. Cei mai mulți sunt de părere că talentul și munca unui sportiv nu ar trebui să fie recompensată cu o medalie falsă.

„Să clarific asta… Nu am vrut să cojesc chestia asta la început, ci doar am descoperit că pe medalia mea era un mic semn. Am crezut că este doar murdărie, aşa că am şters-o cu degetul. Am constatat apoi că urma a devenit mai mare”, a scris sportiva pe platforma de socializare Weibo.

Acuzaţia o face gimnasta chineză Zhu Xueying (23 de ani) care a câștigat medalia de aur la săritura la trambulină.

Acuzaţia o face gimnasta chineză Zhu Xueying (23 de ani) care a câștigat medalia de aur la săritura la trambulină

De ce se cojește medalia de aur

Medaliile acordate campionilor olimpici nu sunt din aur solid. Acestea sunt fabricate în mare parte din argint, acoperit apoi cu şase grame de aur pur, care sporesc greutatea medaliei la aproximativ 556 grame fiecare. Medaliile de la Tokyo au fost realizate din metal reciclat de pe dispozitive electronice donate de cetăţeni japonezi.

„Valoarea medalii poate fi definită de semnificația simbolică din spatele ei, nu doar de cât de scumpe sunt materialele folosite pentru realizarea ei. Designul reciclării reprezintă de fapt ideea durabilității în timp și a conștiinței. Aceste lucruri sunt privite ca virtuți în cultura japoneză”, a declarat un designer chinez, relatează globaltime.

Faptul că mesajul lui Zhu Xueying s-a bucurat de o popularitate mare pe Internet a dus și la un răspuns din partea Comitetului Olimpic Internațional.

Potrivit Daily Mail, IOC a transmis că nu medalia s-a cojit, ci pata este pe o folie care este pusă pe medalie pentru a o proteja de zgârieturi, astfel că, de fapt, medalia de aur este în continuare în perfectă stare. Sursa: asiaone.com

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre