Simona Ionescu / Redactor Șef

Ianis Hagi a atins performanța de care tatăl său e mândru. Ce urmează pentru fiul lui Gică Hagi

Ianis Hagi a atins performanța de care tatăl său e mândru. Ce urmează pentru fiul lui Gică Hagi
Fiul lui Gică Hagi a reușit să arate în „fotbalul mare” că merită să fie acolo. A primit recunoașterea sa, iar acum e curtat de mari chipe. Tata e foarte mândru.

Ianis e cel mai bun pasator din Scottish Premier League, dar și cel mai bun tânăr jucător al clubului Glasgow Rangers. Formațiunea lui Steven Gerrard a câștigat campionatul fără nicio înfrângere. Aceste rezultate i-au adus nu numai aprecierile suporterilor ci a stârnit interesul unor antrenori și echipe mari din Europa pentru românul cu nume legendar.

Presa engleză a scris deja că, după acest sezon excelent la echipa Glasgow Rangers, Ianis Hagi este posibil să părăsească Scoția. Se aude că tânărul a fost ofertat de către cei de la Lazio, Sevilla și Galatasaray. Alan Hutton, una dintre marile legende ale fotbalului scoțian, a făcut o declarație în presa sportivă din țara sa atrăgând atenția că Rangers ar face o greșeală dacă l-ar lăsa pe Ianis Hagi să plece.

„Eu cred că a reușit un sezon foarte bun. El pune lucrurile în mișcare, vede pase, dă goluri. Este evident de ce este dorit de alte cluburi. Îl văd titular meci de meci pe viitor – am remarcat că uneori joacă din primul minut, alteori e rezervă, nu e o situație ușoară pentru un jucător.

Acum, totul depinde Steven Gerrard, el trebuie să discute cu Ianis. Steven nu s-a retras de mult timp din fotbal, înțelege situația. Iar Hagi este foarte tânăr, uneori uităm asta. Are tot viitorul în față. Eu l-aș lua deoparte și i-aș spune: Te vrem aici. Vei juca mai mult, ești un jucător important, trebuie răbdare.

Oricum el mai are contract, mi-ar plăcea să rămână, cu el Rangers e mai puternică. Are timp destul să meargă în altă parte, eu zic că nu are rost să forțeze acum un transfer”, a declarat Alan Hutton.

Visul lui Ianis Hagi

Deocamdată, Ianis nu a luat nicio decizie, nu a confirmat și nici n-a infirmat aceste zvonuri privind plecarea sa. Se știe, însă, că filosofia lui de sportiv este să urce din treaptă în treaptă spre marile echipe ale lumii. Își admiră tatăl pentru carieră, dar și-a făcut cunoscut și visul.

„Îmi e greu să pun mâna pe un punct anume, dar nu pot să spun că gândeam să fiu ca tata. Mereu gândeam să-l depășesc pe tata sau să fiu mai bun ca el, pentru că după părerea mea, fiecare persoană are drumul lui în viață.

Și în fotbal cred că este așa, fiecare are drumul lui în cariera de fotbalist și mereu m-am gândit, el fiind atât de mare, să-mi doresc să-l depășesc, este o provocarea extrem de mare și de grea. Asta mi-am dorit de mic, indiferent unde am fost, la școală, când am început fotbalul (…). Mereu mi-au plăcut cele mai mari provocări și asta mi-am dorit de mic”, a mărturisit Ianis Hagi la într-o emisiune Sinteza Zilei.

Gică Hagi nu a dezvăluit nici el nimic despre unde va juca în următorul sezon fiul său.

Fostul premier Dacian Cioloș și fostul ministru de interne Dragoș Tudorache au votat să nască și bărbații. Doar unii din ei!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre