Simona Ionescu / Redactor Șef

Îi consumați în fiecare dimineață, dar nu știați că vă scapă de arsurile solare. Remedii naturale, cu eficiență maximă

Îi consumați în fiecare dimineață, dar nu știați că vă scapă de arsurile solare. Remedii naturale, cu eficiență maximă
Vara e anotimpul preferat al românilor care, pentru că iubesc să stea la plajă, uită că se pot arde. Există însă câteva remedii naturale care vă salvează.

Cu arsurile solare nu e de joacă pentru că atunci când se instalează viața se dă peste cap. Care sunt metodele naturale care nu dau niciodată greș.

Dacă v-ați pricopsit cu arsuri solare când aveați cel mai mare nevoie de relaxare, nu faceți o drama. E adevăat că usturimile și durerile nu sunt deloc plăcute, însă dușurile cu apă rece atenuează din simptomatologie. În plus, fulgii de ovăz, cei pe care-i consumați dimineața cu lapte, vă sunt un bun prieten.

Fulgii de ovăz fac minuni în cazul arsurilor solare

Tot ce aveți de făcut este să puneți o cană cu fulgi de ovăz într-un săculeț, apoi lăsați-l în apă până ce aceasta devie lăptoasă, ulterior, puneți săculețul pe zonele cu probleme. Efectul este pur și simplu miraculos. Excepțional este și sucul de aloe vera, care regenerează pielea. Se ung părțile arse cu suc de aloe vera, se lasă până intră bine în piele, apoi se repetă procedura.

Masați partea cu probleme cu ulei de coriandru

Și uleiurile esențiale sunt foarte bune pentru a trata arsurile solare. Puteți folosi ulei de coriandru, care se aplică pe părțile arse și ajută la reducerea inflamației și a roșeții. Sau puteți masa delicat zona arsă cu ulei de nucă. Efect imediat au și feliile de castraveți aplicate direct pe pielea arsă. Pentru ca efectul maxim, se rad castraveții, se amestecă cu lapte și se aplică soluția obținută pe locurile cu probleme.

Masați pielea arsă cu miere

Ouă și miere pentru arsuri solare

Ouăle crude, care sunt aplicate direct pe piele sunt cu adevărat extraordinare în cazul arsurilor solare. Se amestecă două ouă cu o linguriță cu miere și cu o linguriță cu frunze de hamamelis. Cei care au suferit arsuri solare trebuie să consume cât mai multe legume și fructe, în special pepene verde, pepene galben și struguri. În cazul arsurilor solare se recomandă să consumați multe citrice, pentru aportul sporit de vitamina C.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre