S-a căsătorit la 40 de ani cu femeia visurilor, după ce în tinerețe toate femeile au roit în jurul său.
Ileana Sărăroiu, responsabilă de căsătoria lui Benone Sinulescu
A avut parte de o carieră cum alții visează, dar în dragoste Benone Sinulescu nu prea a avut noroc. Chiar dacă toate femeile frumoase și-au dorit să fie alături de el, era mult grea să intri în grațiile artistului. Până când a cunoscut-o pe ea, femeia care l-a făcut să-și dorească din tot sufletul să ajungă în fața altarului. Și totul s-a întâmplat grație unei alte mari voce extraordinare a României, regretata cântăreață Ileana Sărăroiu. Și au fost împreună nu mai puțin de 44 de ani.
„Ne înțelegem bine, ne iubim, ne tachinăm, dar am mare încredere în ea”
”Ne-am luat în 1981. Responsabilă de relația noastră este regretata Ileana Sărăroiu. Ea ne-a făcut cunoștință, ea ne-a «nenorocit» De fapt, noi ne-am cunoscut în casa ei. Un an de zile am vorbit la telefon și mi-am dat seama că ea este femeia potrivită să stea lângă mine, o ardeleancă gospodină și aprigă.
Este un om bun, eu sunt mai al dracului! Ne înțelegem bine, ne iubim, ne tachinăm, dar am mare încredere în ea, pentru că soția mea este cel mai bun critic al meu. Țin cont de tot ce îmi spune! Dacă ar fi să o iau de la capăt, tot pe ea aș alege-o”, a povestit în trecut Benone Sinulescu.
Marea durere a sa a fost că nu a avut copii
Și Benone și soția și-au dorit enorm să aibă copii. Dar nu a fost să fie, pentru că jumătatea lui Benone Sinulescu a pierdut mai multe sarcini. Pe de altă parte însă, artistul cel mai plin de viață din România a avut multe de tras de-a lungul vremii, pentru că multe femei au pretins că au copii cu el, însă Benone a dezmințit totul.
Toată averea a rămas soției
În 2014, Benone Sinulescu și soția au făcut o convenție. Cine trece primul la cele veșnice îi va lăsa averea celuilalt. Și tot atunci acesta și-a făcut și testamentul. Toată munca de-o viață a rămas doamnei sale, iar când aceasta nu va mai fi, cei care vor moșteni vor fi nepoții.
„Eu şi soţia mea avem reciprocitate… Dacă mor eu, totul îi rămâne ei… Şi drepturile de autor, casele din Bucureşti, Buzău şi de lângă Arad, banii, toată averea noastră. Şi invers… Doar că soţia mea, fiind inginer chimist, nu are drepturi de autor.
În acest sens, am făcut deja testamentul la notariat. Am preferat să fie ceva gândit din vreme. Drepturile de autor nu le vom lăsa de izbelişte. După ce niciunul dintre noi nu va mai trăi, avem nepoţi. Şi eu, şi nevastă-mea avem familii mari”, a declarat atunci artistul.
Părinții au vrut să-l facă doctor
Părinții nu și-au dorit să fie artist, ba chiar s-au supărat la un moment dat când Benone, căpos fiind, așa cum singur s-a descris, a pus piciorul în prag și a spus că el vrea să se facă cântăreț. Și că nimeni nu se poate împotrivi voinței sale.
„Știți, am fost singur la părinți. Am crescut singur. Fratele meu a murit de mic, dar eu am zis că nu mă dau la o parte nici de-al dracului! Chiar mă amuză că am văzut pe niște burtiere la televizor că am murit de vreo șase ori. Oamenii ăștia sunt atât de tâmpiți. Deci am murit de vreo șase ori în presă, dar vreau să vă zic ceva. Dacă aș muri cu adevărat, nu mi-ar părea rău.”, a susținut Benone Sinulescu.
Ceaușescu și Gheorghiu-Dej, fascinați de vocea sa
În cariera sa, Benone Sinulescu a reușit să le facă cele mai frumoase momente nu doar lui Nicolae Ceaușescu și soției sale, Elena, dar și lui Gheorghe Gheorghiu Dej, Leonid Brejnev sau Nikita Sergheevici Hrușciov. Cu ceva timp, vedeta a povestit că Ceaușescu era îndrăgostit de două piese ale sale, Radu mamii și La căsuța în pridvor și era extrem de atent să nu greșeală versurile.
„Mă punea să i le tot repet, că, la un moment dat, mi se acrise de piesele acestea. El era ca hipnotizat când i le cântam. Am fost atent să nu greşesc sau să încurc versurile că, poate, acum, eram pa-pa (râde). La un moment dat, cu trei zile înainte de ziua de naştere a lui Ceauşescu, am primit un ordin ”de sus” să fac o piesă în care să îl laud pe tovarăşul conducător.
Şi, ştii cum era pe atunci, nu aveai voie să refuzi vreo sarcină de sus, că o încurcai. Am încropit repede un cântec şi l-am cântat în faţa cuplului Ceauşescu. După ce am terminat, o văd parcă şi acum, tovarăşa Elena Ceauşescu îmi spunea, aplaudând cu vârful degetelor: ”Bravo, dragă, bravo!”.
Finalul cântecului era aşa: ”Fiu iubit din Scorniceşti/La mulţi ani, să ne trăieşti!”. E tot ce mai ţin minte din acel cântec pe care l-am uitat de cum am ieşit de la familia Ceauşescu. Şi, ca să ne facă şi mai de mirul lumii, ne-a trimis imediat cu maşina la televiziune să-l cânt în faţa poporului. Bine, acolo puteam să mai greşesc, că se tăia la montaj. Dacă în loc de ”La mulţi ani, să ne trăieşti” ziceam ”La mulţi ani, să o mierleşti”? Era râsul lumii!”, a spus, atunci, amuzat simpaticul nea Beni.
Sursă foto: newscaffe
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook