Simona Ionescu / Redactor Șef

Imagini de basm. Cum arată Delta Dunării când vine iarna

Imagini de basm. Cum arată Delta Dunării când vine iarna
Când vine iarna, Delta Dunării se trnsformă într-un tărâm de basm. Totul este alb, mai puțin păsările călătoare care își fac cuib aici. Imagini de basm din Deltă.

Puțini dintre noi știu că nu doar pescarii sau vânătorii merg iarna în Delta Dunării. O mulțime de turiști vin special în acest anotimp să se plimbe cu barca pe canale, într-un peisaj de basm. Vin și să mănânce pește, gătit ca niciunde altundeva.

Cum arată Delta Dunării când vine iarna

Când vine iarna, Delta Dunării se transformă într-un tărâm de basm. Asigurați-vă că purtați îmbrăcăminte impermeabilă, rezistentă la frig și foarte călduroasă! Nici nu știți de gătesc oamenii locului!

Pescarii ”înrăiți” abia așteaptă să vină iarna în Deltă ca să poată pescui la copcă. Dar turiștii obișnuiți vin să vadă Delta Dunării într-un peisaj de vis.

”Sunt imagini pe care nu ți le poti imagina, trebuie să le vezi. Să navighezi cu barca pe canalele străjuite de stuful și salciile acoperite de zapadă. Este unul din motivele ce te pot convinge să vizitezi Delta și iarna”, scrie info-delta.ro.

Statisticile arată că marea majoritate a vizitatorilor sunt iubitori de natură și dornici de relaxare.

Ce poți face iarna în Delta Dunării

În perioada de iarnă în Deltă poți face lucruri pe care le faci indiferent de sezon: pescuit clasic, vânătoare, excursii cu barca, cunoașterea localnicilor, folclor, site-uri arheologice, mănăstiri și biserici, conferințe.

Însă, altele sunt, de fapt, atracțiile Deltei, iarna. Pescuit la copcă la biban, știucă, plimbări cu sania trasă de câini, echitație, patinaj pe kilometri de lacuri și canale, scrie sosdelta.ro.

În plus, în sezonul rece aveți avantajul de a putea observa specii de păsări ce se află aici doar pe timpul iernii sau vă puteți  bucura de un pescuit la copcă.

Iarna este perioada rațelor și a gâștelor: rața catifelată, rața cu ciuf, rața mică, gârlița mare și mică sau chiar gâsca cu gât roșu – o specie aflată pe cale de dispariție, întâlnită în țara noastră doar în perioada noiembrie-martie.

”Putem admira, de asemenea, răpitoarele ce urmăresc stolurile de rațe și gâște: codalbi, acvile țipătoare sau ereți de stuf. Și, deși  am putea crede că toți pelicanii pleacă pe timpul iernii, adevărul este că o bună parte a pelicanilor creți rămân aici, iar iarna este perioada cea mai bună în care pot fi observați. Acum este și perioada în care își îmbracă «penajul de nuntă», masculii având penele crețe foarte numeroase și lungi, iar coloritul ciocului și al gușii este foarte accentuat”, scrie sosdelta.ro. Sursa și foto: info-delta.ro


Bulz pescăresc cu pește afumat. Arome din Deltă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre