Simona Ionescu / Redactor Șef

Imagini din Palatul Buckingham proaspăt renovat. Regele Charles dorește să fie „al poporului”

Imagini din Palatul Buckingham proaspăt renovat. Regele Charles dorește să fie „al poporului”
369 de milioane de lire sterline a costa renovarea aripii de est a Palatului Buckingham în aproape șase ani de muncă. Au fost înlocuiți 190 de kilometri de cabluri electrice și 40.000 de podele. Regele Charles abia așteaptă să le deschidă porțile turiștilor.

În ultimii aproape șase ani, un șantier a fost ascuns în spatele Palatului Buckingham. În curând, publicul va putea să admire operele de artă, spre bucuria regelui Charles.

Au fost puși la bătaie 369 de milioane de lire sterline, înlocuite 190 de kilometri, adică, spun specialiști aproape cât distanța de la Londra la Leeds. De asemenea, au fost înlocuite peste 40.000 de plăci de parchet, în timp ce 41 de ucenici au fost angajați pentru a lucra la renovări. 

Tururi și petreceri în grădină

Imagini inedite din Palatul Buckingham

„Palatul Buckingham este un bun național care, ca urmare a acestor lucrări, va fi mai accesibil publicului. Regele dorește ca acesta să fie palatul poporului. Suveranul își așteaptă supușii prin petreceri în grădină, tururi și prin deschiderea prelungită de vară, iar noi vom continua să găsim mai multe modalități de a face acest lucru”, a spus o sursă regală.

Renovările au început în 2017, punând accentul pe înlocuirea cablurilor și a instalațiilor sanitare învechite, care nu mai fuseseră actualizate din anii 1950 și care riscau să provoace „incendii sau inundații catastrofale”.

Lucrările au început în 2018

Lucrările la aripa de est, unde se adună mulțimile la ocazii regale majore, precum Trooping the Colour, și care prezintă celebrul balcon central au început în 2018 și au fost finalizate la începutul acestui an. Când cablurile au fost înlocuite, fiecare placă de pardoseală a fost așezată înapoi la locul ei original „ca un puzzle uriaș”.

Azbestul care se „ascundea în suprafețele interioare” ale mai multor camere din aripa de est a fost, de asemenea, întinerit prin „curățarea abrazivă a cărămizilor”.

Palatul va fi putea fi vizitat, începând cu 15 iulie

Ucenici de toate vârstele, unii direct de la școală, iar alții care s-au recalificat din diferite profesii, au fost aduși pentru a ajuta la restaurarea clădirii de gradul unu. Începând cu data de 15 iulie, vizitatorii pot vedea părțile „ascunde” ale aripii de vest pentru prima dată.

După ce 6000 de bilete au fost cumpărate în câteva ore când au fost puse în vânzare la începutul acestui an. Nu mai puțin de 236 de cereri de planificare au fost depuse din 2017, în timp ce lucrările continuă pentru a face palatul „potrivit pentru generațiile viitoare”.

În grădinile palatului, zeci de cireși și mesteceni argintii au fost tăiați

Un audit al Ministerului Justiției privind aceste cereri a constatat că dormitoarele servitorilor din secolul al XIX-lea au fost înlocuite cu un „spațiu central de colaborare” aerisit pentru cei 300 de angajați. O sală de calculatoare „sumbră” va fi, de asemenea, înlocuită cu o sală de conferințe modernă, o sală de formare IT și un birou în plan deschis.

În grădinile palatului, zeci de cireși și mesteceni argintii au fost tăiați pentru a permite mai multă lumină naturală și pentru a „încuraja creșterea” altor plante. Grădinarii regali au fost puși la loc de cinste și li s-a alocat „un spațiu suplimentar de bunăstare”.

Sursă foto; Daily Mail

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre