Simona Ionescu / Redactor Șef

În ce locuri din lume este interzis Mc Donald’s

În ce locuri din lume este interzis Mc Donald’s
În ciuda a ceea ce ați putea crede, gigantul fast-food nu este iubit în întreaga lume. În Statele Unite, restaurantele McDonald’s sunt peste tot, iar unele țări nu au nici unul. 

Bermuda

Până în 1995, pe această insulă din Caraibe exista un singur restaurant McDonald’s. Acum, sunt zero. Țara are o lege care interzice îmbinările fast-food străine, care a fost în vigoare încă din anii ’70. Cu toate acestea, McDonald’s a reușit să găsească o portiță în 1985 prin construirea unui Mickey D pe o stație aeriană navală din S.U.A. Totuși, stația a fost închisă în 1995, iar McDonald’s s-a închis odată cu aceasta. Potrivit mic.com, franciza a luat un alt crack la pătrunderea în Bermuda în 1999, dar de data aceasta, legea a câștigat. 

Iran

În ultimii ani, relațiile dintre această țară din Orientul Mijlociu și Statele Unite au fost tensionate ca să spunem cel puțin, iar francizele occidentale precum McDonald’s au fost daune colaterale. În Iran nu mai există celebrul fast-food din 1979. Cu toate acestea, acest lucru nu a împiedicat oamenii să se întrebe dacă lanțul ar putea reveni în cele din urmă. Mai complicat, Iranul și-a creat propriul substitut al McDonald’s, Mash Donald’s. Nu veți crede cum se numesc aceste produse familiare în țări străine.

Macedonia

Această mică națiune europeană, situată în Balcani, avea în trecut câteva restaurante McDonald’s; șapte, mai exact, cu mai mulți dintre ei în capitala națiunii, Skopje. În 2013, persoana care conducea McDonald’s din Macedonia și-a pierdut licența, determinând închiderea permanentă a tuturor celor șapte magazine. Se zvonește că francizatul macedonean și CEO-ul european al McDonald’s au avut o cădere.

Coreea de Nord

În mod surprinzător, acest regim totalitar este destul de avers față de afacerile americane, iar McDonald’s nu face excepție. Conform Telegraph, însă, unii membri de elită ai guvernului nord-coreean au făcut ca McGoodies să intre în țară din Coreea de Sud pentru consumul lor personal. 

Ce a făcut Oana Zăvoranu în timpul protestelor pentru Sfânta Parascheva

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre