Simona Ionescu / Redactor Șef

În familia regală bebelușii sosesc altfel pe lume. Reguli mai puțin obișnuite

În familia regală bebelușii sosesc altfel pe lume. Reguli mai puțin obișnuite
Cunoaștem cu toții persoane care își transformă sarcina într-un fenomen, dar nimeni nu o transformă în ceva mai fabulos decât familia regală. Aceasta are o listă de reguli stricte în ceea ce privește întemeierea unei familii.

Atunci când vine vorba despre întâmpinarea unui bebeluș regal, lucrurile stau într-un mod foarte diferit față de ceea ce majoritatea oamenilor știu despre acest eveniment important în orice familie. Regulile familiei regale privind nașterea și botezul unui copil pot părea puțin ciudate.

Bebelușul ar trebui să aibă cel puțin trei prenume

Este o tradiție pentru cei care sunt în linie la tron să li se dea mai multe nume, conform spuselor fostului majordom regal, Grant Harrold. Nou-născutul în linie la tron ar trebui să aibă trei nume, astfel încât să aibă de unde să aleagă în cazul în care ar deveni Rege sau Regină.

„Toată lumea crede că, atunci când prințul Charles va deveni rege, el va fi automat regele Charles. Dar este foarte posibil să nu fie așa. El ar putea alege să devină regele George al VIII-lea, așa cum George este pe numele său. Acest lucru s-a întâmplat cu regele George al VI-lea, al cărui titlu anterior era prințul Albert”, a povestit Grant Harrold.

Cele mai recente exemple în acest sens sunt fiul Ducelui și Ducesei de Sussex, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, născut în anul 2019 și cel mai mic copil al Ducelui și Ducesei de Cambridge, Prințul Louis Arthur Charles de Cambridge, născut în anul 2018.

Copilul lui Eugenie și Brooksbank va fi al 11-lea în linia succesiunii, așadar, deși este puțin probabil ca acesta să urce vreodată pe tron, cuplul va alege mai multe nume pentru el. Numele bebelușului va fi de asemenea, un tribut pentru alți membrii ai familiei regale.

Ducii de Cambridge i-au onorat pe regina Elisabeta a II-a și pe prințesa Diana, dându-i prințesei Charlotte numele mijlociu de Elizabeth și Diana. Numele mijlociu al prințului Louis îl onorează pe bunicul său, prințul Charles.

Deoarece Brooksbank este un om de rând, copilul prințesei Eugenie nu va fi prinț sau prințesă, din cauza regulilor impuse într-o scrisoare de brevet emisă de regele George al V-lea, în 1917. De asemenea, copilul nu va fi eligibil pentru a moșteni un regat, deoarece aceste titluri pot fi transmise doar prin linia masculină.

„Dacă tatăl bebelușului nu are un titlu, atunci nu există nicio șansă ca el sau ea să aibă unul”, a declarat anterior Joe Little, editor al revistei Majesty.

Anunțul nașterii va fi afișat la Palatul Buckingham

Nașterile regale sunt de obicei anunțate printr-un buletin plasat pe un șevalet în fața Palatului Buckingham. De asemenea, evenimentul este anunțat de către echipa de presă a palatului, iar în vremuri mai recente, pe social media.

Anul trecut, prințul Harry și Meghan Markle au folosit platforma Instagram pentru a anunța nașterea fiului lor, Archie. Întrucât prințesa Eugenie este activă pe platformă, este posibil ca ea să aleagă să facă același lucru.

Va avea loc o ceremonie de botez regal, în care copilul va avea de îmbrăcat o rochie tradițională. Copiii din familia regală purtau o rochie de botez tradițională care a fost făcută în anul 1841 pentru copiii reginei Victoria. Originalul, realizat de Janet Sutherland, a fost purtat de 62 de bebeluși regali. O replică a rochiei a fost făcută în 2004 și a fost purtată recent de bebelușul Archie.

Clanul Pastramă. Nu-i vorba de un triunghi amoros, ci de un triunghi bătăios

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre