Simona Ionescu / Redactor Șef

În iulie, ne vom topi de căldură! Ce temperaturi anunță meteorologii

În iulie, ne vom topi de căldură! Ce temperaturi anunță meteorologii
Dacă în iunie temperaturile au atins chiar și 37 de grade Celsius, în luna iulie ne vom topi pur și simplu. Cele mai greu de suportat vor fi pentru locuitorii din regiunile sudice.

Luna iulie vine cu vreme sufocantă pentru România, iar temperaturile o vor lua razna. Potrivit meteorologilor, ploi vor fi puține și mai ales în vest și nord-vest, cantitățile de precipitații fiind apropiate de cele normale.

Estimările meteorologice pentru luna iulie au fost realizate, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie și Hidrologie de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Săptămâna 1-8 iulie

În prima săptămânii a lunii lui Cuptor, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, o bucurie pentru persoanele care iubesc căldura. Vor exista însă și valori termice normale, iar acest lucru se va întâmpla în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi excedentar în vestul și nord-vestul României și apropiat de cel normal în regiunile estice și sud-estice.

Săptămâna 8-15 iulie

Temperaturi mai mari decât cele normale în luna iulie

În cea de-a doua săptămână a lunii iulie locuitorii din regiunile sudice se vor topi de căldură, întrucât temperaturile medii vor fi mult mai ridicate cele normale. Cu precipitațiile nu vor probleme, în cea mai mare parte a țării fiind apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 15-22 iulie

Situația nu se schimbă cu nimic în perioada cuprinsă între 15-22 iulie, când temperatura medie va avea valori la fel de ridicate ca și în săptămânile de dinainte. Mult mai cald va fi tot în  zonele sudice. Nici ploile nu-și vor face de cap în nici o parte din țară.

Săptămâna 22-29 iulie

Pentru ultima săptămână a lunii iulie cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale, existând chiar posibilitatea să se creeze un ușor deficit local, mai ales la munte. În ceea ce privește temperaturile, acestea vor fi sufocante pentru această săptămână în toate regiunile, dar mai ales în sudul țării.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri