Simona Ionescu / Redactor Șef

Vremea schimbă foaia. Vom scoate din nou hainele groase, temperaturile scad brusc

Vremea schimbă foaia. Vom scoate din nou hainele groase, temperaturile scad brusc
După temperaturile de vară, vremea schimbă foaia și vom avea parte din nou de frig. Ce se va întâmpla peste câteva zile.

Luni va fi cea mai caldă zi de până acum, dar vremea se va schimba radical. Temperaturile scad brusc.

Luni vom avea parte de cea mai caldă zi de până acum, când ne vom bucura de temperaturi de 35 de grade. Va fi cald până miercuri, zi în care vom avea 33 de grade Celsius, apoi temperaturile vor suferi o scădere bruscă. Meteorologii anunță că joia viitoare vor fi 15 grade, adică o diferență de 20 de grade.

Își vor face apariția ploile

„Parcurgem o perioadă foarte călduroasă și la acest sfârșit de săptămână, și la debutul săptămânii viitoare. Cel puțin până miercuri, la scara întregii țări vor fi temperaturi cuprinse între 19-33 de grade, pentru ziua de luni, debutul săptămânii viitoare. Şi marți vom consemna valori de până la 31 de grade, în zona de sud a țării, în timp ce în partea de vest, centru-nord doar 18-20 de grade.

Pentru că își vor face apariția și ploile. O masă de aer mai rece va aborda și zona țării noastre, astfel încât în a doua parte a săptămânii viitoare să ne apropiem practic de ceea ce ar fi normal pentru perioada din calendar”, a spus directorul ANM, Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

Se reface rezerva de apă din sol

Temperaturi de vară, cu maxime de 33 de grade

Directorul ANM susține că ploile sunt foarte bune în această perioadă „pentru că după cum știm vorbim de secetă pedologică în bună parte din țară. Aceste precipitații cu siguranță își vor aduce un aport la ceea ce ar putea însemna refacerea, cel puțin la suprafață, a rezervei de apă din sol”.

Cum ne afectează sănătatea schimbările de temperaturi

Potrivit specialiștilor, fluctuațiile de temperatură afectează grav sănătatea. Pot apare afecțiuni pulmonare și respiratorii, depresie, probleme de nutriție sau astm și alergii. Ne putem confrunta și cu problema cardiace, iar frigul și umezeala scad imunitatea. De asemenea, cei suferinzi de reumatism se pot trezi cu dureri mari. De asemenea, organismul devine vulnerabil în fața virozelor. Nu în ultimul rând, când vremea se răcește brusc, oamenii se plâng de dureri de cap, amețeli și oboseală.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre