Simona Ionescu / Redactor Șef

În România e posibil: șoferul pozitiv la şapte droguri diferite a ieşit negativ la analizele de laborator

În România e posibil: șoferul pozitiv la şapte droguri diferite a ieşit negativ la analizele de laborator
Un șofer din Baia Mare care își împărțea mașina a fost depistat duminică, 29 ianuarie, pozitiv la şapte droguri diferite, în timpul unui control al Poliţiei Rutiere. La cât de drogat s-a dovedit a fi după ce i-a fost aplicat testul anti-drog de polițiști, acesta nu ar mai fi putut practic să se țină pe picioare.

Șoferul, care face ride-sharing în Baia Mare, a fost tras pe dreapta de un echipaj al Biroului Rutier Baia Mare, în timpul unui control de rutină. Pentru că ştia că nu a consumat nici substanţe interzise şi nici alcool, şoferul a fost de acord cu probele DrugTest şi etilotest. Apoi a avut parte de șocul vieții lui: agenţii de poliție i-au comunicat că e drogat de tot și că testul a ieșit pozitiv la şapte tipuri de droguri.

Bărbatul a fost dus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice, apoi la Poliţie unde i-a fost deschis un dosar penal pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice, sub influența drogurilor şi i-a fost reţinut permisul de conducere.

Analizele de laborator au dovedit că testul poliției e defect: bărbatul era curat „lacrimă”

„Cu ocazia controlului efectuat, organele de poliție l-au testat (…) cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, (…) a fost testat cu aparatul Drug Test marca AquillaScan WDTP-10 (…), iar la ora 2.38, rezultatul testului a ieșit pozitiv pentru consum de COC, MET, BZP, THC, MDMA, MTD și KET, recomandandu-se analize de laborator.

Ulterior, (…) a fost condus la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge și urină în vederea determinării prezenței în organism a unor substanțe psihoactice.

Potrivit buletinului de analiză toxicologcă nr. 72/2023 al Institutului de Medicină Legală Cluj Napoca, examenul toxicologic efectuat pe monstra de sânge recoltată la ora 3.05 a fost negativ pentru amfetamine, catinone (mefedronă), metadonă, cocaină și tetrahidracanabinoli (THC).

De asemenea, examenul toxicologic efectuat pe monstra de urină recoltată la ora 3.07 a fost negativ pentru: amfetamină, metamfetamină, MDMA, mefedronă tetrahidrocanabinoli (THC), ketamină, metadonă, cocaină, AB-PINACA, morfină și alți derivați opiacei. Examenul toxicologic efectuat pe proba de urină a fost negativ pentru amfetamine și catinone (mefedronă)”, se arată în decizia procurorului de clasare a dosarului penal, potrivit antena3.ro.

Sursa foto: Playtech.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre