Simona Ionescu / Redactor Șef

Încă un ziarist cu COVID-19. Nu îl veți mai vedea 2 săptămâni

Încă un ziarist cu COVID-19. Nu îl veți mai vedea 2 săptămâni
Dimineață comenta situația politică din România, iar pe seară a aflat că are COVID-19. Nu îl veți mai vedea pe incisivul ziarist 2 săptămâni.

Tocmai de Sărbătorile de iarnă s-a îmbolnăvit de virusul care face ravagii pe toată planeta. Jurnalistul se simte bine, dar testul i-a arătat clar că are COVID-19.

Încă un ziarist cu COVID-19. Nu îl veți mai vedea 2 săptămâni

Răzvan Dumitrescu (55 de ani), moderatorul emisiunii ”Subiectiv” de la Antena 3, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Anunțul l-a făcut jurnalistul Răzvan Dumitrescu pe pagina sa oficială de Facebook. Spune că un test a ieșit pozitiv, dar că „se simte foarte bine”.

„Dragi prieteni, un test test pozitiv COVID mă va ține departe de voi cel puțin două saptămâni. Vă anunț pe aceasta cale că doar testul e pozitiv, în rest mă simt foarte bine! Să ne revedem sanatosi!”

Răzvan Dumitrescu ziarist din 1991

Răzvan Dumitrescu a terminat Facultatea de Electronică în vara lui 1989. A lucrat pentru scurt timp la Curtea de Argeș, la Electro Argeș, și, după Revoluție, la CCSIT-CE, la Băneasa. Și-a dat seama repede că cercetarea în România e în agonie, așa că s-a reorientat.

Jurnalistul a povestit în cadrul emisiunii ”Dosare de presă”, pe evz.ro, cum și unde și-a început cariera de ziarist.

„Am luat ziarul „România Liberă” și am văzut anunț la SOTI, inginer de studio, inginer de nu-știu-ce… M-am dus și eu la SOTI. Am zis, Televiziune, Platou, Sunet… Televizoare mâncam pe varză. Adu-ți aminte că în 90 veneau second-hand-uri, televizoare color de afară. Câte mi-au trecut prin mână… Împreună cu băieții le reglam, le mai depanam, ca să înțelegi, că ne preocupa chestia asta. M-am dus acolo, la SOTI, în ziua de, cu telefon prealabil, era o coadă acolo… Toți, cred că, veniseră după anunțuri. Dar erau împreună și cu cei care veniseră ca să devină jurnaliști la SOTI. Era o singură coadă. În aceeași zi cu Esca am pășit în SOTI. Andreea Berecleanu a venit mai târziu”, a povestit Răzvan Dumitrescu pentru evz.ro.

Postul de televiziune SOTI a fost, de fapt, prima televiziune independentă din Europa de Est. Dar n-a trăit decât trei ani. Timp suficient ca să școlească o generație de tineri jurnaliști, astăzi vedete la marile posturi TV comerciale.


Raed Arafat e cu ochii pe mall-uri. Deja a vorbit cu prefectul Capitalei

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre