Peștele sau derivatele din pește care nu sunt cumpărate din locuri autorizate, vă pot aduce grave probleme de sănătate.
Încep dezlegările la pește. Fiți atenți de unde-l cumpărați, dacă nu vreți să vă îmbolnăviți. Cum știți dacă e proaspăt
Sărbătoarea Bunei Vestiri și cea a Floriilor este momentul în care de pe masa românilor nu lipsește peștele sau derivatele din pește. E nevoie de mare atenție atunci când cumpărați aceste produse, pentru a preîntâmpina eventualele probleme de sănătate. Nu achiziționați nimic din locuri neautorizate, fiți atenți la depozitare și cereți întotdeauna bonul de casă.
Aspectul exterior al peștelui arată gradul de prospețime
Peștele nu trebuie să aibă suprafața lipicioasă, deshidratată, pete de mucegai. De asemenea, fiți atenți ca peștele să arate bine la exterior, să nu miroasă și să nu aibă culoarea modificată.
Nu cumpărați produse din pește care nu sunt etichetate sau pe a căror etichetă nu e trecută data limită de consum. Dacă achiziționați produse din pește în stare congelată trebuie ca atunci când sunt decongelate să nu aibă mirosul sau gustul modificate.
Branhiile trebuie să fie roz
Nu uitați să verificați și solzii, care trebuie să fie curați, lipiți de piele și lucioși. Ochii peștelui proaspăt sunt limpezi, curați și bombați, iar ai celor alterat tulburi și înfundați în orbite. De asemenea, peștele proaspăt are gura închisă, nu se îndoaie și are carnea elastică și fermă, iar când apăsați cu degetul, să nu rămână urme.
Verificați întotdeauna urechile. Dacă acestea sunt bine lipite de branhii, atunci peștele este în regulă. De asemenea, branhiile trebuie să roz sau roșii, curate și umede. Dacă optați pentru peștele congelat, aveți grijă ca ambalajul în care e depozitat să nu fie nici rupt, nici tăiat. În cazul în care constatați pete de apă pe cutia în care e peștele, a fost decongelat și apoi înghețat la loc și nu trebuie cumpărat.
Sursă foto: exquis
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook