Simona Ionescu / Redactor Șef

Începe construcția singurului teatru din sectorul 4 al Capitalei. Instituția va avea 250 de locuri și două săli de conferințe

Începe construcția singurului teatru din sectorul 4 al Capitalei. Instituția va avea 250 de locuri și două săli de conferințe
Locuitorii sectorului 4 vor avea acces la cultură. Începe construcția singurului teatru din sudul Bucureștiului. La instituția culturală vor avea acces toate categoriile de public. Instituția va avea două săli de conferințe și 250 de locuri.

Mici și mari, de la copii la seniorii sectorului 4, toată lumea se va bucura de noul teatru, a cărei construcție începe în curând. Instituția culturală se va bucura de 250 de locuri și două săli de conferințe.

Teatrul va fi ridicat în Parcul Orășelul Copiilor

Daniel Băluță le face teatru locuitorilor sectorului 4

A fost încheiată procedura de proiectare și a fost emis ordinul de începere a lucrărilor a primului și singurului teatru din sectorul 4. Acesta va fi ridicat în Parcul Orășelul Copiilor, cu acces din Șoseaua Olteniței. Lucrările vor dura aproximativ doi ani și vor costa cel mult 10 milioane de euro.

Clădirea va avea un design futurist, o suprafață desfășurată de 2.600 mp, dispusă pe parter, etajul 1, supantă și terasă circulabilă. Potrivit proiectului tehnic întocmit de specialiști, incinta noului teatru va avea o sală de spectacole de aproximativ 250 de locuri, două săli de conferințe, spații pentru birouri, precum și o zonă de relaxare și socializare amenajată pe terasa circulabilă.

În sălile de spectacol se vor putea organiza vernisaje, spectacole pentru copii și tineri

Sălile de spectacol vor putea fi puse la dispoziția grădinițelor, școlilor și liceelor din sector, care vor dori să organizeze aici diverse activități artistice, vernisaje, spectacole pentru copii și tineri. Mai mult, părinții îi vor putea duce pe cei mici, în timpul liber, la cursuri de actorie, muzică sau balet.

„În ultimii ani, comunitatea Sectorului 4 a adoptat o viziune modernă și durabilă de dezvoltare”

Monica Davidescu a fost prezentă la conferința de presă

În cadrul unei conferințe de presă, primarul sectorului 4, Daniel Băluță a mărturisit că este ridicarea noului teatru este „ultima promisiune pe care am făcut-o în anul 2020. Am promis că facem un teatru și da, am început, astăzi, efectiv, construcția unui obiectiv de care comunitatea noastră, și nu numai, are nevoie”.

Edilul susține că în ultimii ani, comunitatea sectorului 4 „a adoptat o viziune modernă și durabilă de dezvoltare.”, iar cea mai bună dovadă sunt „străzile curate, iluminate, infrastructura educațională, creșele, grădinițele, școlile, liceele, infrastructura sanitară, unitățile medicale pe care deja le-am inaugurat și pe cele pe care le-am început și vom începe, infrastructura de transport, pasajele, lărgirile”.

Iar banii europeni, „apartenența la Uniunea Europeană” este o șansă de dezvoltare pentru sectorul 4. Prezentă la eveniment, Daniel Băluță a fost felicitat de Gabriela Firea, pentru „dorința de a investi și în cultura poporului nostru”.  La rândul său, actrița Monica Davidescu i-a mulțumit primarului sectorului 4 pentru „atenția pe care o acordați culturii, mai ales în condițiile în care Bucureștiul nu are acum, nici măcar un singur festival de teatru, cum există, spre exemplu, la Craiova”. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre