Sectorul 4 al Municipiului București implementează cele mai bune soluții care să le ofere oamenilor din Sudul Capitalei acces facil la servicii publice de calitate. În Mall Grand Arena a fost mutată recent secția 26 Poliție, precum și primul Centru de consiliere și informare antidrog din cadrul Agenției Naționale Antidrog, destinat adolescenților expuși riscului consumului de substanțe interzise.
Tot în aceeași incintă a fost mutată și Direcția de Poliție Locală, Direcția de Evidență a Persoanelor, Direcția de Impozite și Taxe Locale și Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului. S-a luat această decizie pentru a scurta timpii de reacții și intervenție, iar activitățile procedurale să se desfășoare în condiții conforme.
„Realizăm o premieră în România”
„Am realizat aici, un adevărat hub administrativ, întrucât, laolaltă, așa cum în permanență a fost conceptul administrației Sectorului 4, să se regăsească mai multe instituții ale primăriei, respectiv ale statului român, care conlucrează în beneficiul oamenilor. Realizăm astfel o premieră în România, un parteneriat cu Ministerul de Interne prin Poliția Municipiului București, alături de care am realizat relocarea și modernizarea Secției 26 de Poliție.
O secție extrem de importantă și reprezentativă pentru extinderea pe care Sectorul 4 o are, pe de-o parte”, a spus primarul Daniel Băluță. Edilul a specificat și faptul că în perioada următoare „vom lucra la planul de reabilitare și a celorlalte secții aflate pe raza teritorială a sectorului 4”.
Cum arată noul sediu al secției 26 Poliție
Noul sediu al Secției 26 Poliție a fost amenajat pe o suprafață de 1.000 de mp, la primul etaj al complexului comercial și va găzdui Biroul Ordine Publică, Biroul Investigații Criminale, Biroul Criminalistic precum și un Birou pentru eliberarea cazierului judiciar. Accesul în incinta secției de poliție va fi unul securizat și va fi asigurat independent de programul de funcționare limitat al mall-ului.
Daniel Băluță, felicitat de Gabriela Firea
Prezentă la eveniment, Gabriela Firea l-a felicitat pe colegul său Daniel Băluță. De asemenea, a avut doar cuvinte de laudă despre „administrația prietenoasă cu oamenii, o administrație smart, digitalizată și deschisă către cetățeni. Acesta este motivul pentru care tot mai multe familii aleg să se mute în Sectorul 4, să trăiască, să iubească, să aibă locuri la creșe și la grădinițe. Să aibă un sector civilizat și sigur”.
„Schimbarea sediului secției 26 Poliție s-a realizat pentru a facilita accesul cetățenilor către poliție”
Eforturile primăriei sectorului 4 au fost evidențiate și de către chestorul de poliție, Bogdan Berechet, directorul general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. „Schimbarea sediului secției 26 Poliție s-a realizat pentru a facilita accesul cetățenilor către poliție, dar și pentru a scurta timpii de reacție, de intervenție către toate evenimentele în care suntem solicitați de către cetățeni. Totodată s-au creat condiții optime de lucru pentru colegii noștri polițiști”, a spus șeful Poliției Capitalei.
Programul „Safe Space”
În nouă locație, amenajată pe o suprafață de 200 de mp, tot de către administrația Sectorului 4, va funcționa programul “Safe Space” dedicat 100% copiilor. Cor fi oferite gratuit și confidențial servicii de informare și de consiliere psihologică pentru adolescenții, expuși riscului consumului de substanțe interzise, care se află într-o perioadă dificilă, dar si pentru părinții care doresc sprijin de specialitate. Echipe formate din psihologi și asistenți sociali le vor fi alături adolescenților, în sesiuni de lucru individuale dar și în grupuri de suport.
„Este un serviciu gratuit și confidențial”
Comisarul șef de poliție, Georgiana Ramona Dabija, directorul Agenției Naționale Antidrog, a vorbit la rândul său, despre acest „moment istoric, după 22 de ani de existență ai Agenției Naționale Antidrog”. „Vom asigura consiliere psiho-socială, cu ajutorul a patru psihologi și doi asitenți sociali, iar serviciile medicale vor fi asigurate cu sprijinul medicilor psihiatri, pediatri din cadrul Sptalului Obregia”, a spus comisarul șef de poliție.
Potrivit Georgianei Ramona Dabija, „este un serviciu gratuit și confidențial” dar și pentru familiile acestora, „care vor avea posibilitatea să se conecteze cu alți părinți care au mai trecut prin aceeași situație, să vadă că nu sunt singuri și că în spatele lor se află o echipă de specialiști antidrog, dar formată și din autoritățile locale”.
Creștere demografică în sectorul 4
În ultimii ani, ca urmare a investițiilor publice derulate în sectorul 4 a avut loc o creștere demografică de amploare. Doar în ultimii patru ani au fost întemeiate peste 8300 familii și s-au născut peste 13.000 de copii. Potrivit statisticilor întocmite anual de către specialiștii Poliției Capitalei, anul trecut coeficientul de comitere a infracțiunilor a scăzut până la 63,25%, riscul de producere a infracțiunilor fiind catalogat drept scăzut.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook