Simona Ionescu / Redactor Șef

Începe Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia, ediția 61. Concurenții se vor „lupta” pentru un premiu de 50.000 de lei

Începe Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia, ediția 61. Concurenții se vor „lupta” pentru un premiu de 50.000 de lei
Vineri, 23 august 2024 începe Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia, ediția 61. Câștigătorul care va lua trofeul Mamaia va pleca acasă cu un premiu de 50.000 de lei.

Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia, ediția 61 le oferă românilor trei seri legendare de muzică românească. Premiul I constă într-un premiu de 50.000 de lei și trofeul Mamaia.

Festivalul este împărțit în două părți, pentru a-i bucura atât pe cei pasionați de muzică ușoară, cât și pe pasionații de muzică populară. Astfel, Festivalul Național de Muzică Ușoară ,,Mamaia” va avea loc în perioada 23-25 august 2024, iar Festivalul Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc “Mamaia”, se va desfășura între 28-30 august 2024.

Se vor lupta 10 compozitori

Noutatea celei de-a 61a ediții a Festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia se întoarce la formula de concurs de creație și de interpretare. Zece artiști la secțiunea de interpretare și 10 compozitori la secțiunea de creație vor da tot ce au mai bun pentru a intra în posesia marelui trofeu Mamaia.

Juriul va fi compus din președintele Horia Moculescu, alături de Corina Chiriac, Liana Stanciu Georgescu, Laura Parfinov, Marian Cioaca, Ionel Tudor și Marius Țeicu. Cât privește sistemul de votare 50% este votul juriului și 50% votul publicului.

Cei prezenți pot vota prin SMS la un număr care va fi anunțat în timpul concursului sau online, pe site-ul evenimentului. Artiștii care vor participa vineri seară, vor fi votați între orele 19.00-00.00. Cei care vor intra în concurs sâmbătă seara, vor fi votați în ziua respectivă, în același interval orar.

„La mulți ani, Mamaia”

„Am crezut cu toată ființa mea că el poate renaște și, în 2023, învingându-se toate piedicile, toate barierele, toată lipsa de susținere, la Mamaia s-au sărbătorit cei 60 de ani pe care îi împlinise. Ar trebui să spun din nou acum : «La mulți ani, Mamaia  (61)!»”, a transmis Horia Moculescu, directorul juriului”, a transmis Horia Moculescu.

Prezentatori Anca Țurcașiu și Aurelian Temișan 

Ediția cu numărul 61 a Festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia va avea doi prezentatori de top, care vor aduce un aer de nostalgie concursului. E vorba de Anca Țurcașiu și Aurelian Temișan, foști concurenți la „Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia”.

Programul de interpretare, vineri 23 august

Începe Festivalul Mamaia 2024!

La interpretare vor concursa: Adriana Georgiana Lungu Gavrilă, Delia Andreea Racu, Eleonora Maria Filipoiu, Carla Boboc, Ariana Raisa Andra Dinu. Spectatorii vor avea parte și de un moment inedit, pentru că Horia Moculescu va susține un recital cu invitata Nidia Moculescu.

Se vor duela la creație compozitorii Mihai Alexandru, Dan Creimerman, Nicolae Caragia, Sergiu Rudichi, Dan Pavelescu.

Recital: Zdob si Zdub, 3 Sud Est, Compact, The Motans și Horia Brenciu.

Sâmbătă, 24 august

Interpretare: Bryana Holingher, Luana Maria Toader, Catinca Leu, Ileana Paula Both, Melissa Antonesi. Anca Țurcașiu și Denis Ștefănescu vor oferi iubitorilor de muzică ușoară românească momente speciale.

Creație: Codruț Valentin Croitoru (Trupa TAYLOR) & Dominique Simionescu, Cristian Faur, Răzvan Adam Popa (Adam Skye), Viorel Gavrilă, Marius Moga, Vizi Imre, Răzvan Matache, Mihai Dumitrescu. Îndrăgitul cântăreț Aurelian Temișan va susține un recital.

Recital: Florin Ristei, Connect-r și Loredana.

Duminica, 25 august

25 august este o seară specială, pentru că vor fi decernate premiile. Vor susține recitaluri Irina Baianț & Orchestra, Rodica Tudor și Corina Chiriac.

Concerte: Feli, Lidia Buble, Bere Gratis & Orchestra, VAMA.

Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia este produs de Media Group Services International prin divizia de evenimente Kimaro Entertainment și organizat de Consiliul Județean Constanța și Centrul Cultural „Teodor T. Burada” Constanța.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre