Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce se întâmplă la Mamaia azi, după 11 ani de la dispariția festivalului care a făcut-o celebră pe Loredana

Ce se întâmplă la Mamaia azi, după 11 ani de la dispariția festivalului care a făcut-o celebră pe Loredana
După 11 ani de absenţă, iubitorii muzicii ușoare românești sunt invitaţi la TVR 2 pentru a urmări în zilele de 25, 26 și 27 august, de la ora 19:00, concerte și recitaluri ale celor mai îndrăgiți artiști şi formaţii din muzica ușoară românească. Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia revine în direct la Televiziunea Română, cu o ediție aniversară, care va marca împlinirea a 60 de ani de la debut.

În direct la TVR 2 – Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia, ediţie aniversară

Ediția jubiliară se anunță a fi una de gală, adaptată conceptelor moderne. Astfel, organizatorii și-au propus să reînvie și să continue tradiția unui eveniment emblematic pentru scena muzicii românești, simbol cultural, turistic și social.
Festivalul Național de Muzică Ușoară „Mamaia” 2023 va avea loc în Piațeta Perla din Mamaia şi va reuni voci inconfundabile, de ieri şi de astăzi, care au încântat generații cu şlagăre de neuitat. Artiștilor care vor urca pe scenă, li se va alătura Orchestra Festivalului de Muzică Ușoară „Mamaia”, dirijată de Daniel Jinga. Evenimentul va fi prezentat de Liana Stanciu şi Aurelian Temișan, care au pregătit şi momente speciale.

La acest festival de vară, organizat la malul mării, s-au lansat mulți artiști ce au ajuns ulterior nume importante în muzica românească. La 16 ani, în 1986, Loredana Groza participă pentru prima oară la Festivalul de muzică ușoară de la Mamaia (27 – 31 august), unde și câștigă marele premiu – „Trofeul Festivalului Mamaia pentru interpretare „, fiind atunci cea mai tânără participantă și câștigătoare din istoria festivalului.

https://www.youtube.com/watch?v=Dwqv5n1hug4&t=3s

Din programul TVR 2

Vineri, 25 august, de la ora 19.00, își vor da concursul Călin Geambașu, Florentina Ciuna, Narcisa Suciu, Xenti și Andreea Runceanu, Alexandra Ungureanu, Carmen Trandafir, Andrei Bănuță, Romanița, precum și K1, Direcția 5 și Holograf (recitaluri). Seara va fi completată de momente speciale: remember-uri Mihaela Runceanu și Mădălina Manole, decernări de trofee pentru pentru contribuția la Festivalul Mamaia de-a lungul timpului, omagierea celor au avut contribuție semnificativă în cadrul festivalului și care nu mai sunt printre noi.

Sâmbătă, 26 august, de la ora 19.00: Jazzy Jo, Anca Țurcașiu, Corina Chiriac și Horia Moculescu, Dani Ionescu, Bodo (Proconsul), Anca Florescu, Gabriel Cotabiță, Aurelian Temișan (minirecital), Proconsul și Cargo (recitaluri). De asemenea, vor avea loc decernări de trofee și remember-uri Dan Spătaru și Aurelian Andreescu.

Duminică, 27 august, de la ora 19.00: Gabriela Atanasov, Călin Goia (Voltaj), Silvia Dumitrescu, Cristina Vasiu, Loredana, Sergiu Cioiu, Miki (K-pital) și Horia Moculescu, Ana Maria Roșu, precum și Hara, Voltaj și Loredana (recitaluri). Seara va fi completată cu momente speciale: remember-uri Mălina Olinescu și Laura Stoica, decernări de trofee pentru pentru contribuția la Festivalul Mamaia de-a lungul timpului, omagierea celor au avut contribuție semnificativă în cadrul festivalului și care nu mai sunt printre noi.

Liana Stanciu va prezenta festivalul

„Este o ediţie de sărbătoare, o încununare a tuturor celor care au contribuit la evoluţia muzicii uşoare româneşti. Se vor acorda premii omagiale şi vor fi momente spectaculoase de aducere aminte. Nu vor lipsi nici momentele inedite, precum cel în care nepoţii regretatei interprete Mihaela Runceanu vor aduce un omagiu mătuşii lor. Ei au găsit o înregistrare cu vocea Mihaelei Runceanu, care va fi adusă publicului în premieră”, a spus Liana Stanciu.

Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia este organizat de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” și produs de Media Group Services International, parte a grupului AG Radio Holding, care deține posturile radio Kiss FM, Magic FM și Rock FM..

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre