Joi, 23 noiembrie, la ora 10.00, începe o nouă sesiune a programului RABLA Plus. La producătorii respectiv dealerii validați, se pot înscrie doar persoane fizice.
Programul RABLA Plus care va fi doar pentru persoanele fizice va dura până la miezul nopții de 8 decembrie. Cei interesați să cumpere o mașină electrică prin acest program trebuie să știe că bugetul este limitat și va ajunge doar pentru 1500 de autovehicule. Este vorba de suma de 72.655.000 lei.
Câți bani vor primii românii
Cei care se vor înscrie în programul RABLA Plus vor primi un ecotichet la achiziționarea unui autovehicul nou și vor trebui să predea spre casare cel puțin o mașină veche, maxim două autovehicule uzate. Pentru o mașină uzată, solicitantul va primi 51.000 de lei pentru un autovehicul nou pur electric sau un autovehicul nou cu pilă de combustie cu hydrogen. Respectiv 26.000 de lei pentru un autovehicul nou electric hibrid plug-in, exccu excepția motocicletei care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP.
Dacă dați la schimb două autovehicule uzate veți primi 54.000 de lei pentru un autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen. Respectiv 29.000 de lei pentru un autovehicul electric hibrid plug-in, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP, pentru achiziționarea unui autovehicul nou.
Potrivit Ministerului Mediului și Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), veți primi un ecobonus în valoare de 1500 de lei, pentru fiecare mașină uzată mai veche de 15 ani sau care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară casat. Ecotichetul se acordă pentru cumpărarea unui autovehicul electric a cărui valoare nu depăşeşte suma de 75.000 euro, cu TVA inclusă.
„Acest program contribuie la dezvoltarea unui transport mai puţin poluant şi la îmbunătăţirea calităţii aerului în aglomerările urbane”
„Am hotărât să deschidem o nouă sesiune de finanţare, în urma solicitărilor foarte mari din partea persoanelor fizice. De asemenea, am identificat sume neutilizate din sesiunea anterioară şi le-am pus la dispoziţie în această sesiune. Acest program contribuie la dezvoltarea unui transport mai puţin poluant şi la îmbunătăţirea calităţii aerului în aglomerările urbane. (…)”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu Adrian Neculaescu, potrivit Agerpres. Din 2016 și până acum prin acest program și-au cumpărat mașini peste 36.000 de români.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook