Simona Ionescu / Redactor Șef

Începeți ziua cu o cafea specială. Adăugați vitamine și antioxidanți și o veți transforma într-o licoare magică

Începeți ziua cu o cafea specială. Adăugați vitamine și antioxidanți și o veți transforma într-o licoare magică
Ziua oricărei persoane începe întotdeauna cu o cafea delicioasă. Dar ce spuneți de una specială, cu vitamine? Iată câteva adaosuri naturale, cu beneficii pentru sănătate.

Cu aceste ingrediente naturale, veți transforma cafeaua într-o licoare specială, cu beneficii mari pentru sănătate. Iată ce puneți să puneți în cafea.

Presărați scorțișoară pentru sănătatea inimii

Pentru a începe ziua cu o porție de antioxidanți și vitamine, nu trebuie decât să puneți puțină scorțișoară în cafea. Scorțișoara a fost folosită ca și condiment, dar și în scopuri medicinale de mii de ani. Are 41 de compuși protectori! Potrivit studiilor, scorțișoara protejează inima și creierul și poate reduce riscul de apariție a bolilor grave. Și, în același timp, stimulează și sistemul imunitar. Amestecați ½ linguriță de scorțișoară în cafea sau puteți să o fierbeți odată cu o linguriță cu scorțișoară. Efectul este garantat.

Scorțișoara are 41 de protectori

Ghimbirul vă scapă de durerile musculare

Una dintre cele mai simple modalități de a aduce organismului vitaminele necesare este să presărați puțin ghimbir în cafea și veți obține o ceașcă ușor condimentată și aromată. Ghimbirul este unul dintre cele mai vechi tratamente împotriva stărilor de greață, conține antioxidanți foarte puternici, dar și compuși antiinflamatorii și poate să reducă durerile musculare, dar și colesterolul și este foarte bun pentru digestie.

Adăugați ghimbirul direct în cafea (până la o linguriță pe ceașcă) sau renunțați la versiunea de la cafea, plină de calorii și zahăr, și preparați acasă un latte sănătos folosind condimente de dovleac. Pont! Dacă aveți acasă resturi de ghimbir proaspăt, e bine să îl radeți fin și să-l puneți în punguțe pe care să le introduceți la frigider.

Scut de sănătate cu ciuperci

Cafea și… ciuperci? Ciupercile au calități antivirale, antiinflamatorii și de stimulare a sistemului imunitar. Încărcate cu antioxidanți, ciupercile au efecte anticancerigene, iar studiile spun că pot preveni chiar și bolile de ficat datorită prebioticelor puternice.

Cafeaua cu ghimbir, o minune pentru sănătate. Sursă foto: Minimalist baker

Potrivit specialiștilor, puteți pune puțină pulbere de ciuperci în cafea și veți scăpa de stările de nervozitate, problemele de stomac și nu veți mai simți atât de mult nici tăria cafelei. Pentru mai multă energie, folosiți pulbere de ciuperci Cordyceps. Pentru stres și ajutor pentru somn, optați pentru Reishi.

Ajutați digestia cu o doză de turmeric

Ce spuneți de un turmeric latte? Potrivit www.healthline.com, condimentul auriu vă aduce nenumărate beneficii pentru sănătate, datorită compusului curcumin conținut, cu excelente proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Turmericul susține detoxifierea ficatului, ajută la digestie și chiar la tratarea depresiei. Puneți puțin turmeric în cafea și pentru un gust și mai bun, adăugați și puțină nucă de cocos.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre