Acestea sunt alimentele care nu trebuie să vă lipsească din farfurie în această toamnă. Vă furnizează toate vitaminele de care aveți nevoie

Acestea sunt alimentele care nu trebuie să vă lipsească din farfurie în această toamnă. Vă furnizează toate vitaminele de care aveți nevoie
A venit toamna și, odată cu ea, organismul are nevoie de întăriri. Iată ce legume vă vor ține sănătoși.

Se păstrează bine la loc uscat și răcoros, iar aroma vă îmbie. Aceste legume sunt tot ce aveți nevoie pentru o sănătate de fier.

Acestea sunt legumele care nu trebuie să vă lipsească din farfurie în această toamnă. Vă furnizează toate vitaminele de care aveți nevoie

Specialiștii spun că odată cu venirea toamnei, dovleacul vă este un bun prieten. Este o bogăție de fibre alimentare și betacaroten, care ajută organismul să producă vitamina A și are grijă de sistemul imunitar. În plus, e sărac în calorii și are un indice glicemic scăzut.

Excepționali sunt și napii, dar și păstârnacul, plin de minerale, potasiu și zinc. Puteți să le consumați crude, prăjite sau să faceți din acestea un piure extrem de gustos. Din categoria celor mai sănătoase legume de toamnă fac parte și cartofii dulci, care vă ajută să vă mențineți sănătatea ochilor și a pielii. În plus, conțin și vitamina C, dar și vitamina B6, cu beneficii incredibile pentru sănătatea creierului.

Conopida are proprietăți antioxidante

Nu dați la o parte nici conopida, varza, varza de Bruxelles, sau broccoli, pentru că au proprietăți antioxidante și anticancerigene. Iar piureul de conopidă este cel mai bun înlocuitor al celui de cartofi și are mult mai puțini carbohidrați. În plus, specialiștii spun că puteți adăuga conopida chiar și în smoothie-uri.

Cât privește varza de Bruxelles, va avea un gust fantastic dacă o veți prăji într-o tigaie cu ulei de măsline, usturoi, sare și piper. La mare căutare se află și sfecla roșie, săracă în calorii, dar bogată în vitamine, minerale și fibre, care ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Nici ciupercile nu trebuie să vă lipsească din meniu, pentru că sunt singura sursă naturală de vitamina D, esențială pentru sănătatea oaselor. De asemenea, ciupercile conțin vitamine din complexul B, dar și folat, esențial în timpul sarcinii pentru a preveni anumite malformații congenitale.

Sursă foto: doxologia