Simona Ionescu / Redactor Șef

Incident violent în familia președintelui Macron. Poliția a intervenit după ce tânărul a fost bătut cu sălbăticie în stradă

Incident violent în familia președintelui Macron. Poliția a intervenit după ce tânărul a fost bătut cu sălbăticie în stradă
Jean-Baptiste Trogneux a fost atacat luni de protestatarii antiguvernamentali. Tânărul de 30 de ani a fost bătut crunt și așteaptă să i se facă o tomografie cerebrală, a declarat tatăl său.

Surse din familie și poliție susțin că a fost atacat în fața faimosului magazin de ciocolată deținut de familia lui Brigitte Macron, Trogneux din Amiens, în nordul Franței, din motive aparent politice.  Tânărul în vârstă de 30 de ani a fost lovit în mod repetat în cap, mâini și picioare de către agresorii săi, care l-au insultat „pe Macron, pe soția sa și pe familia noastră” înainte de a fugi”, a declarat tatăl său, Jean-Alexandre Trogneux.

Nepotul lui Brigitte Macron, călcat în picioare

Au fost arestate opt persoane

Atacul a avut loc la scurt timp după ce președintele Macron a apărut pentru un interviu la principalul program de știri de televiziune din țară. Poliția locală a declarat că a arestat opt persoane. E vorba de șase bărbați și două femei, care sunt acuzați de vătămare corporală efectivă și violență în grup, a mai spus o sursă din cadrul poliției locale.

„A fost lovit continuu, în timp ce se rostogolea pe jos, încercând să se apere”

„Aproximativ patruzeci de manifestanți au fost acolo, după discursul președintelui de la TF1. Aproximativ o duzină dintre ei l-au recunoscut și l-au atacat. L-au bătut, cu multe lovituri în față. A fost lovit continuu, în timp ce se rostogolea pe jos, încercând să se apere, în timp ce ei strigau insulte la adresa președintelui și a soției sale.

Magazinul de ciocolată al familiei lui Brigitte Macron

Vecinii au intervenit și apoi au fugit. Are acum traumatisme și trebuie să facă o tomografie cerebrală. A existat o asociere între afacerea noastră și Emmanuel Macron încă de la alegerea sa, iar acest lucru a cauzat probleme uriașe. Ceea ce s-a întâmplat acum a mers prea departe, iar eu sunt speriat. Nu există nicio legătură financiară între afacerea de ciocolată Trogenux, și cuplul prezidențial, și totuși suntem vizați”, a mai spus Jean-Alexandre Trogneux.

Magazinul de ciocolată, apreciat pentru un desert pe bază de migdale

Familia lui Brigitte Macron conduce de cinci generații magazinul de ciocolată Jean Trogneux din centrul orașului Amiens, apreciat pentru un desert senzațional pe bază de migdale cunoscut sub numele de Amiens Macaron. Afacerea familiei Trogneux, care s-a extins în tot nordul Franței, a fost vizată în mod repetat de protestatari în timpul celor șase ani de mandat ai lui Macron.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre