Simona Ionescu / Redactor Șef

Incredibil! Nadia Comăneci i-a schimbat viața lui Celine Dion. A fost la un pas să renunțe la muzică

Incredibil! Nadia Comăneci i-a schimbat viața lui Celine Dion. A fost la un pas să renunțe la muzică
Nadia Comăneci, prima gimnastă care a obținut un 10 perfect la Olimpiadă, și Celine Dion, vocea de aur a Canadei, sunt două vedete internaționale cunoscute de o lume întreagă. Până acum se știau multe despre ambele, mai puțin că una aproape i-a schimbat viața celeilalte.

Celine Dion este o artistă cu o voce remarcabilă. Are 17 premii Grammy obținute de-a lungul carierei, iar acestea reprezintă doar o parte din palmaresul ei impresionant. Vedeta, acum în vârstă de 56 de ani, recunoaște că cea care a determinat-o să fie atât de performantă a fost nimeni alta decât o româncă.

Nadia Comăneci este cea care i-a schimbat viața lui Celine Dion. Între ele sunt doar șase ani diferență. La vârsta de opt ani, Celine Dion a auzit de Nadia și a văzut-o evoluând la Olimpiada din orașul ei natal, Montreal. Atunci și-a spus că vrea să fie ca Nadia.

„Muzica a făcut parte din viața mea”

Celine Dion povestește că a știut de mică faptul că va face muzică. „Încă de când am venit pe lume, muzica a făcut parte din viața mea. Frații și surorile mele cântau la instrumente și erau artiști, la fel ca părinții noștri”, rememorează celebra cântăreață. Întreaga ei familie a fost una de muzicieni. Nu toți au avut șansa să facă muzică la nivel profesional, dar toți cântau. „Suntem toți cântăreți și muzicieni, inclusiv părinții mei. Știam de la o vârstă fragedă că asta vreau să fac și eu”, a mai spus artista.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WE THE COOL (@wethecoolmagazine)


Momentul de revelație a venit însă când a văzut evoluția Nadiei Comăneci la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976. A fost anul care a rămas puternic imprimat în istoria mondială, nu doar în cea a sportului.

Nadia Comăneci i-a schimbat viața lui Celine Dion

La Olimpiada de la Montreal din 1976, Nadia Comăneci a obținut un 10 perfect, în urma evoluției sale, fiind prima sportivă din istorie care a reușit o astfel de performanță.

„I-am urmărit prestația și aproape că mi-a schimbat destinul. Dintr-o dată, am vrut să devin gimnastă. Mi-am dorit să fiu la fel de bună ca Nadia și știam că am curajul, voința și disciplina necesare să reușesc. Dacă altcineva, în afară de Nadia Comăneci, putea, atunci eu eram acea persoană! Asta îți trebuie – curaj. Și apoi, ei bine, în loc să țin în mâini bara, am ținut microfonul!”, a povestit Celine Dion. Artista canadiană cu voce de aur avea în timpul Olimpiadei din 1976 opt ani.

Artista se luptă cu o boală teribilă

Celine Dion se confruntă de doi ani cu Sindromul Persoanei Rigide (SPS), cunoscut și sub numele de Sindromul Omului Rigid, o tulburare neurologică rară care cauzează rigiditate musculară progresivă și spasme. Spasmele pot fi dureroase și apar intermitent, agravându-se în timp. Rigiditatea afectează de obicei mușchii trunchiului, dar poate afecta și brațele și picioarele. Boala este incurabilă, iar artistei i-a afectat inclusiv corzile vocale.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FROW (@frowmagazine)

Vedeta a dezvăluit că a fost diagnosticată cu această boală degenerativă în decembrie 2022. Ulterior, și-a anulat toate concertele și, de atunci, urmează un tratament intensiv la o clinică specializată care, după cum mărturisea recent, folosește terapii inovatoare.

Efectele tratamentului sunt vizibile, iar în ultimele luni artista a reușit să participe la câteva evenimente publice și chiar a cântat în deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024. Nadia Comăneci a participat și ea la eveniment, fiind, de altfel, una dintre vedetele purtătoare ale torței olimpice.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri