Simona Ionescu / Redactor Șef

Incredibil! Un polițist din Vaslui, cel mai de temut hoț din Moldova. Era as în spargeri, și a fost greu de prins

Incredibil! Un polițist din Vaslui, cel mai de temut hoț din Moldova. Era as în spargeri, și a fost greu de prins
Convins că nu va face carieră în Poliție, un tânăr din Vaslui a trecut de partea cealaltă a legii. Agentul și-a dat demisia și, în scurt timp, a devenit unul dintre cei mai vânați hoți din Moldova.

La doar 24 de ani, un fost polițist se poate lăuda cu un palmares infracțional impresionant. Ultima faptă pe care a comis-o a avut loc pe 22 noiembrie.

La scurt timp, el a fost arestat pentru 30 de zile, după a alimentat mașina cu benzină și a plecat fără să plătească. Fostul om al legii are în spate un cazier impresionant.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Bârlad au reținut în noaptea de 21 spre 22 noiembrie, cinci bărbați cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, din județul Vaslui, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat. Ei au alimentat mașina cu combustibil și au plecat fără să achite contravaloarea mărfii. Era vorba despre 200 de lei.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile față de trei dintre persoanele suspectate de furt, iar pentru celelalte două persoane, printre care se numără și Iulian Mădălin Silitră, un fost polițist din Vaslui, s-a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, scrie adevarul.ro.

Șase ani a fost polițist

Iulian Mădălin Silitră a intrat în Poliţie în anul 2016, când a fost declarat admis la concursul organizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui. Şi-a dat demisia în 2020 şi a început să comită infracţiuni. Timp de mai multe luni le-a dat de lucru foștilor săi colegi, care nu reușeau să îl prindă. Anchetatorii spun că lucra de fiecare dată profesionist, fără să lase urme. De asemenea, în momentul în care a fost încolţit de oamenii legii, a reuşit să scape.

Comiterea fărădelegilor a început în toamna anului 2021, când a dat mai multe spargeri în Iaşi, în special în zona Gării. Fostul poliţist a spart farmacii şi săli de jocuri, de unde a plecat cu zeci de mii de lei. Este suspectat şi de spargerea unei farmacii Catena din Iaşi, pe 5 noiembrie 2021. De acolo, hoţii au sustras un seif greu de câteva kilograme, în care se aflau 18.000 de lei.

Mergea la sigur și ataca seifuri

La scurt timp, fostul polițist a lovit din nou. O pus ochii pe o filială a Alpha Bank din Iaşi, dar nu a reuşit să dezactiveze sistemul de securitate.

„În noaptea de vineri spre sâmbătă a avut loc o tentativă de intrare prin efracţie la Agenţia Gării. A fost forţată uşa secundară, dar, ca urmare a măsurilor de securitate luate de bancă, nu s-a reuşit intrarea în interiorul agenţiei. Banca colaborează cu autorităţile oferind toate informaţiile pe care le are referitor la incident”, au transmis reprezentanţii Alpha Bank Iaşi.

Anchetatorii au stabilit că hoţul mergea la sigur și alegea, de fiecare dată, unităţi comerciale unde existau seifuri.

Condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare

A fost prins la scurt timp după tentativa de jaf, reținut și apoi arestat preventiv. Numai că, pus în libertate s-a apucat dn nou de furat.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat un tânăr de 24 de ani, bănuit de comiterea a 5 infracţiuni de furt calificat şi 4 tentative la furt calificat, comise în perioada 27 octombrie 2021 – 21 februarie 2022, din farmacii, săli de jocuri şi o unitate bancară, de pe raza municipiului Iaşi. La data de 22 februarie, tânărul bănuit a fost condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reţinut de poliţişti”, au precizat reprezentanţii IPJ Iaşi.

Pe 22 noiembrie 2022, Judecătoria Iași l-a condamnat pe fostul polițist la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru furt calificat și l-a obligat să plătească peste 45.000 de lei, bani reprezentând paguba creată prin spargerile pe care le-a comis.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre