Simona Ionescu / Redactor Șef

Informația zilei. Divergențe la BEC în scandalul numărării voturilor: Procese-verbale versus tablete STS

Informația zilei. Divergențe la BEC în scandalul numărării voturilor: Procese-verbale versus tablete STS
Răsturnări peste răsturnări de situație în scandalul electoral de la Primăria Sectorului 1, după ce Biroul Electoral Central s-a reunit pentru a discuta solicitarea PSD de renumărare a voturilor de la scrutinul de duminică.

Informația cea mai interesantă vine pe surse, dar dacă este așa, ea explică multe.

Conform site-ului stiripesurse.ro sunt neînţelegi majore în Biroul Electoral Central, din cauza datelor comunicate prin tabletele STS. Dezvăluirea vine pe surse din cadrul BEC, precizează site-ul citat.

După descoperirea mai multor neconcordanţe între datele transmise în seara alegerilor, prin intermediul tabletelor STS din secţii, şi datele prezente pe procesele verbale propriu-zise, a izbucnit scandal și în BEC.

Potrivit unor surse din cadrul BEC, judecătorul Horia Şelaru, locţiilor preşedintelui BEC, a anunţat că nu va semna procesul verbal al BEC decât în baza proceselor verbale propriu-zise, nu în baza datelor transmise prin tabletele STS.

Pe această temă a izbucnit o ceartă între judecătorul Şelaru şi preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, mai relatează surse din cadrul BEC.

Regina Elisabeta are iar insomnii. O nouă carte promite dezvăluiri despre prinții William și Harry

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre