Simona Ionescu / Redactor Șef

Inima Jandarmeriei Române, sfărâmată. Anunțul morții te face să plângi: Ați văzut-o în fiecare an…

Inima Jandarmeriei Române, sfărâmată. Anunțul morții te face să plângi: Ați văzut-o în fiecare an…
Sunt frumoși, nobili și maiestuoși, iar mișcarea lor este ca o poezie. Între oameni și cai a existat dintotdeauna o legătură profundă care nu poate fi exprimată în cuvinte. Jandarmeria Română are inima frântă. S-a despărțit de unul dintre cei mai blânzi și inteligenți cai...

De 20 de ani, Rita, o iapă albă cu cei mai frumoși ochi din lume, i-a bucurat pe români. În București, Iași sau Alba Iulia, alături de Laura, omul său pe care-l iubea enorm, Rita mergea mândră și părea că nimeni și nu o poate doborî. Acum, minunea blândă și pașnică a lăsat înlăcrimată toată Jandarmeria Română… Ea a fost inima care s-a stins…

Rita a trăit ultimele clipe în brațele Laurei

Rita a plecat în Rai, unde va alerga de acum încolo cu cei mai frumoși cai. Va fi la fel de iubită în Cer, precum a fost și pe pământ. Dar îi va lipsi mult Laura. Om și cal s-au învățat una pe cealaltă ce înseamnă respectul, recunoștința, fericirea, dragostea adevărată care nu cere nimic în schimb.

Rita a trăit ultimele clipe în brațele Laurei și amândouă și-ar fi dorit să nu se despartă niciodată. Dar există lucruri care nu pot fi oprite. Vestea plecării Ritei a fost anunțată de Jandarmeria Română printr-un mesaj pe contul de socializare care-ți rupe sufletul…

„Rita a privit-o, apoi a închis ochii! Din păcate pentru totdeauna!”

Frumoasa Rita a plecat într-o lume mai bună. Laura, omul ei, prietena ei, va suferi toată viața…

„Rita se uita la Laura și avea lacrimi în ochi. Cumva parcă simțea. Partenera ei de 20 de ani o privea și nu-i venea să creadă. Rita a ridicat capul și l-a așezat în brațele ei. Laura a ținut-o strâns și a spus cu voce stinsă: – Mai stai, iubita mea! Te rog din inima mea mai stai cu mine! Rita a privit-o, apoi a închis ochii! Din păcate pentru totdeauna!

„Rita a părăsit suita de cai a Jandarmeriei Române”

Laura și Rita! Mulți dintre voi le știți. De 20’de ani au defilat de fiecare dată de Ziua Națională a României! Fie ca au fost la București, Iași sau Alba Iulia, Laura și Rita au fost mereu prezente. De 20 de ani au fost împreună și au participat la sute de acțiuni pe ordine publică! De 20 de ani au fost… au fost.. Cu regret, vă spunem că ieri Rita a părăsit suita de cai a Jandarmeriei Române. Un moment sfâșietor.

„Îi mulțumim Ritei pentru toate momentele în care a reprezentat cu eleganță Jandarmeria Română”

Evident că Laura nu a vrut să o părăsească, crezând până în ultima clipă că își va reveni. Poate că acest sentiment e greu de crezut pentru mulți dintre noi, însă legătura care se naște în astfel de situații este una extrem de puternică. Laura este pasionată de cai încă din copilărie.

Iar noi știm cât de mult a iubit-o pe Rita și mai știm cât de greu îi este acum. Însă, așa cum a spus chiar ea, tot ce a trăit alături de Rita va rămâne veșnic în inima ei. Îi mulțumim Ritei pentru toate misiunile la care a fost prezentă, pentru toate momentele în care a reprezentat cu eleganță Jandarmeria Română”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre