Simona Ionescu / Redactor Șef

Cine este tânăra cu buzele umflate de la Jandarmerie, prinsă cu droguri

Cine este tânăra cu buzele umflate de la Jandarmerie, prinsă cu droguri
O angajată la Serviciul Juridic al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei (BSIJ) și care, timp de două luni, a îndeplinit și funcția de purtător de cuvânt al instituției, a fost prinsă de polițiștii Secției 18 cu niște pliculețe cu praf alb în geantă. Se pare, cocaină.

Comunicatul oficial al Jandarmeriei de astăzi lasă de înțeles că examinarea substanței în laborator a confirmat că e vorba de drog.  Sublocotenentul Andreea Cătălina Bumbac, identitate aflată de gandul.ro, a fost depistată în urmă cu câteva zile, în Capitală, zona Palatul Bragadiru, într-un taxi. Când polițiștii i-au găsit 5 pliculețe, ea a dat vina pe o prietenă că i le-ar fi pus în geantă.

Jandarmerița e absolventă de drept la Academia de Poliție „Al. I. Cuza” și a fost încadrată la acel serviciu în urmă cu un an. Instituția a precizat că nu a lucrat niciodată în operativ, ci doar a desfășurat o activitate de funcționar, inclusiv ca purtător de cuvânt. A atras atenția jurnaliștilor prin intervențiile estetice la care a recurs, mai ales prin mărirea buzelor. Pozele ei circulau în mediul online pe rețelele de socializare.

Jandarmeria Română a făcut declarații publice în legătură cu acest caz, despre care a afirmat că a fost dispusă o comisie de control care să verifice conduita profesională a angajatei, cât și raporturile de muncă cu ceilalți colegi.

Comunicatul Jandarmeriei. S-a dispus anchetă preliminară

„Cu privire la informațiile apărute în spațiul public legate de femeia jandarm prinsă având asupra sa substanțe interzise la deținere, Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei face următoarele precizări:

La nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, s-a dispus în regim de urgență ca o comisie de control să verifice toate aspectele legate de conduita profesională a ofițerului, de raporturile de muncă cu ceilalți angajați ai Brigăzii Speciale, pentru a identifica proactiv dacă au existat indicii care ar fi putut arăta un comportament care nu este in concordanță cu conduita și statutul unui cadru militar. De asemenea, din ordinul comenzii Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, s-a dispus începerea procedurii disciplinare prealabile.

Tânăra merge acum la psiholog

La acest moment, ofițerul beneficiază de consiliere psihologică din partea specialiștilor din cadrul unității. În prezent cazul este preluat de reprezentanții BCCO București, în vederea continuării cercetărilor. Imediat după încheierea verificărilor și comunicarea de către instituțiile abilitate, vom dispune măsurile necesare în conformitate cu legislația în vigoare. Din păcate, în ciuda eforturilor conjugate ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne de a eradica această situație, acest moment ne arată că inclusiv cei care sunt în poziții de autoritate și responsabilitate, nu sunt imuni la provocările și ispitele societății.

De asemenea, este important să subliniem că Ministerul Afacerilor Interne are capacitatea de a identifica și aborda aceste cazuri, chiar și atunci când implică membri ai propriilor structuri. Asta demonstrează angajamentul Ministerului pentru integritate și respectarea legii, indiferent de rangul sau poziția persoanei implicate.

Jandarmeria a confirmat urgent ce publicase presa

Este esențial, totodată, să se respecte confidențialitatea și drepturile individuale ale persoanei implicate și dreptul acesteia la prezumția de nevinovăție, până la dovedirea în instanță a vinovăției sau nevinovăției sale. Ne reafirmăm, în mod transparent, așa cum am făcut-o de fiecare dată, disponibilitatea de a oferi sprijin necondiționat instituțiilor statului român și ori de câte ori ni se vor cere informații care pot elucida astfel de situații, vom pune la dispoziție, în regim de urgență, toate datele solicitate”, transmite Jandarmeria, într-un comunicat.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre