Simona Ionescu / Redactor Șef

Înotătorul Cesar Cielo, stupefiat. Mesajul transmis lui David Popovici, după ce românul i-a doborât recordul

Înotătorul Cesar Cielo, stupefiat. Mesajul transmis lui David Popovici, după ce românul i-a doborât recordul
David Popovici (17 ani) a stabilit un nou record mondial, după ce a câștigat proba de 100 de metri liber a Campionatului European de la Roma. El a doborât acum un record care rămăsese neatins timp de 13 ani.

Românul a încheiat proba cu timpul de 46.86, cu 5 sutimi mai puțin decât precedentul record mondial, stabilit de Cesar Cielo (35 de ani) tot la Roma, în 2009. Cesar Cielo a ținut să-i spună ceva lui David Popovici, după victorie. În clasamentul probei de 100 de metri liber la Campionatul European de Natație, adolescentul român David Popovici ocupă primul loc, fiind urmat de un înotător maghiar și de unul din Italia.

Imediat după ce David Popovici a întărit realitatea că el este noul fenomen al natației mondiale, stabilind acest nou record, brazilianul care a deținut recordul timp de 13 ani, Cesar Augusto Cielo Filho, i-a transmis un mesaj pe contul personal de Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cesar Cielo (@cesarcielof)

„Știam că va veni și ziua asta… Și s-a întâmplat! Recordul meu a fost doborât după 13 ani. Felicitări, Popovici!  Despre asta este vorba în sportul de mare performanță, despre evoluție constantă. Sunt mândru și fericit că am putut deține acest record uriaș timp de atâția ani.  Acum momentul e numai al tău! Ți l-ai câștigat și îl meriți. Acum există un nou înotător care este cel mai rapid din lume la proba de 100 de metri liber și de-abia se încălzește”, a scris Cielo.

Cesar Cielo se aștepta ca recordul să îi fie doborât

După ce Popovici se apropiase vineri la doar 7 sutimi de recordul său, în semifinalele probei de 100 de metri liber, Cielo a postat un mesaj tot pe Instagram, în care anunța că performanța sa din 2009 va fi întrecută curând.  „Îmi provoci atacuri de cord! Continuă să faci o treabă grozavă, prietene. Noul record mondial se încarcă”, a fost postarea lui Cielo, care i-a ținut românului pumnii.

După ce a bifat recordul mondial și i-a depășit pe Cesar Cielo (46.91/ Roma, 2009), Alain Bernard (46.94/ Montpellier, 2009) și Caeleb Dressel (46.96/ Gwangju, 2019), David Popovici va avea un program încărcat.

La Campionatele Europene, David Popovici va înota aproape în fiecare zi, el urmând ca după finala de la 100 metri liberi să participe și la 200, și la 400, dar și cu ștafeta de 4×100.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre