Simona Ionescu / Redactor Șef

Gestul incredibil făcut de părinții lui David Popovici de când băiatul a început să participe la competiții

Gestul incredibil făcut de părinții lui David Popovici de când băiatul a început să participe la competiții
Părinții copiilor care au o carieră sportivă sunt mai implicați decât am putea să ne imaginăm în viețile acestora. Responsabilitatea lor e imensă. Părinții lui David Popovici au făcut ceva incredibil de când fiul lor a început competițiile.

Luni, David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber. Atunci a devenit primul campion mondial din istoria României, și, totodată, a stabilit al 4-lea timp din istoria mondială a probei. Miercuri, adolescentul român a mai bifat o victorie care face istorie. El a câștigat și proba de 100 de metri. Un singur om a reușit să câștige probele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție și acesta a fost americanul Jim Montgomery, în 1973, la prima ediție a CM, desfășurată la Belgrad.

Părinții lui David, implicați 24 / 24 în viața și sănătatea copilului

De când fiul lor a început să participe la concursuri, părinții lui David Popovici, Mihai și Georgeta, au stat cu ochii  pe el „ca pe butelie”, cum se spune, și s-au asigurat că niciun detaliu nu e lăsat la voia întâmplării.

Sursele GSP.ro susțin că aceștia făceau verificări minuțioase inclusiv când era vorba despre medicamente obișnuite pe care David trebuia să le ia pentru afecțiuni simple. De fiecare dată când fiul lor era răcit sau avea vreo problemă, ei luau legătura cu reprezentanții Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), pentru a se asigura că nu există niciodată nici cea mai mică suspiciune, sau greșeală, de folosire a vreunei substanțe interzise.

„Și dacă era nevoie ca David să-și pună niște picături în urechi, părinții contactau ANAD să se intereseze ce substanțe conțin picăturile, să nu facă vreo greșeală. E o linie directă, unde li se răspundea imediat sportivilor. Asta înseamnă prevenție. Părinții lui au dat și ei dovadă de cea mai înaltă formă de profesionism, sunt un model de urmat și de alții”, a declarat pentru sursa citată Cristi Balaj, fost președinte ANAD.

Directorul ANAD: „Țineam legătura chiar și noaptea”

Directorul general ANAD, Gabriela Andreiașu a declarat în acest sens: „Da, așa este, părinții au fost mereu foarte implicați în tot ce înseamnă pregătirea copilului. Erau foarte atenți și la nutriție, și la medicație.

Pe lângă faptul că vorbeau cu medicul de la club, fie veneau la noi, fie ne cereau sfaturi prin mail, interesându-se dacă e vreo problemă cu vreun medicament, dacă suplimentele puteau fi analizate sau dacă au certificate. Dacă David avea vreo problemă medicală obișnuită, dacă era răcit, de exemplu, se interesau la noi pentru orice medicament simplu. Căutau pe platforma noastră, dar apoi ne cereau și nouă confirmarea că era corect ce citiseră.

Țineam legătura chiar și noaptea, când David concura foarte departe. Părinții îi erau alături, iar tatăl ne scria și ne întreba, nu doar pentru fiul lor, dar uneori și pentru alți colegi de-ai lui.  Știau că le răspundem foarte repede, așa cum facem pentru toți sportivii. David și părinții săi sunt chiar un exemplu, sunt extrem de atenți și de disciplinați cu tot ce înseamnă o carieră profesionistă”.

Mama lui David a s-a școlit ca ofițer control doping

Gabriela Andreiașu a mai dezvăluit pentru sursa citată că Georgeta Popovici, mama lui David, a urmat și absolvit cursul de ofițer control doping, în 2021, și asta nu ca să profeseze în domeniu, ci pentru a fi perfect informată în privința pericolelor de acest gen ce puteau apărea în parcursul sportiv al fiului ei. Ea a vrut doar ca să cunoască procedurile, să poată să prevină orice eroare în pregătirea viitorului campion mondial.

„Dacă ar vrea, ar putea participa la controalele ANAD, la recoltări, dar nu în natație sau la clubul Dinamo, unde activează fiul său”, a mai declarat Gabriela Andreiașu pentru Gsp.ro.

Sursa foto: GSP.ro, Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre