Când vine vorba de costul luminițelor de Crăciun cu LED-uri față de cele cu incandescență, specialiștii spun că LED-urile pot costa mai mult la început, dar sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, emit o lumină mai strălucitoare și rămân aprinse mai mult timp. Pe termen lung, luminile LED sunt cele indicate pentru un brad spectaculos.
Eficiență energetică
Becurile LED folosesc mai puțină energie decât luminile de Crăciun standard cu incandescență, ceea ce le face să fie alegerea mai eficientă din punct de vedere energetic. Acest lucru se datorează modului în care sunt realizate, cu diode emițătoare de lumină în loc de filamente, care nu produc aproape deloc căldură atunci când sunt pornite. Asta înseamnă că o cantitate mult mai mare de energie electrică este destinată producerii luminii, în loc să fie irosită pe căldură.
Gazele cu efect de seră pe care le produc becurile cu incandescență pot avea un impact mai mare asupra mediului, contribuind potențial la probleme, precum schimbările climatice. Becurile cu LED emit mai puține gaze cu efect de seră decât becurile cu incandescență, ceea ce le face nu numai mai eficiente, ci și mai ecologice. Specialiștii spun că veți putea economisi până la 80% din factura de electricitate. Și este un mare avantaj pentru persoanele care obișnuiesc să-și împodobească locuința cu cât mai multe instalații de Crăciun.
Durează mai mult
Becurile LED durează aproximativ 50.000 de ore, în comparație cu becurile standard, care țin aproximativ 1.000 de ore. Din punct de vedere al durabilității, acest lucru înseamnă că veți obține o utilizare de 50 de ori mai mare a unui șir de lumini LED decât a unui șir de lumini obișnuite.
De asemenea, este mai puțin probabil ca becurile LED să se scurtcircuiteze sau să explodeze decât un bec standard, astfel încât veți petrece mai puțin timp înlocuindu-le. Cu toate acestea, atât becurile de Crăciun cu LED, cât și cele standard sunt realizate dintr-o bucată subțire de sticlă. Aceasta se poate sparge dacă este supusă unui impact.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook