Simona Ionescu / Redactor Șef

Internauții donează bani pentru Donald Trump. Suma strânsă este fabuloasă

Internauții donează bani pentru Donald Trump. Suma strânsă este fabuloasă
După ce Donald Trump a fost condamnat săptămâna trecută pentru fraudă de către Curtea Supremă a Statului New York, acesta s-a ales și cu o amendă colosală pe care este obligat să o plătească. Internautii s-au hotărât să il ajute și s-au pus pe donat bani.

Fostul președinte american, Donald Trump, a fost condamnat să plătească daune în valoare de 355 de milioane de dolari într-un caz de fraudă financiară legat de afacerile sale imobiliare. În plus, un judecător al Curții Supreme i-a interzis să desfășoare afaceri în statul New York timp de trei ani.

Conform deciziei instanței, un document judiciar extins pe 92 de pagini, judecătorul Arthur Engoron de la Curtea Supremă din statul New York a impus o interdicție lui Donald Trump de a administra „orice afacere sau entitate juridică în New York pentru o perioadă de trei ani” și l-a obligat să plătească amenzi în valoare de 354,86 de milioane de dolari. 

Pagină de GoFundMe pentru Trump 

Ca răspuns la decizia tribunalului, a fost înființată o pagină dedicata lui Trump pe celebrul site GoFundMe. Campania de strângere de fonduri creată pentru a-l ajuta pe fostul președinte Donald Trump să plătească amenda civilă de 355 de milioane de dolari către statul New York a strâns peste 668.000 de dolari în doar patru zile, în ciuda apelurilor pentru blocarea acesteia.

Sursa Foto: DailyMail

Pagina a fost creată de Elena Cardone, soția magnatului imobiliar Grant Cardone, ca un apel la acțiune pentru susținătorii lui Trump în urma verdictului de fraudă pronunțat în New York vineri.

“Fiți alături de Trump; Finanțați Judecata Injustă de 355 de Milioane de Dolari,” se arată pe pagină, în timp ce Cardone îi îndeamnă pe donatori să „se mobilizeze în apărarea tuturor afacerilor și pentru un om care nu a ezitat niciodată să ne apere. Acum, mai mult ca niciodată, este momentul ca proprietarii de afaceri și antreprenorii să se unească, să arătăm forța și hotărârea noastră colectivă,” a scris Cardone.

Cea mai mare donație anonimă, în valoare de 10 mii de dolari

Suma strânsă este încă mult sub obiectivul de 355.000.000 de dolari, dar peste 12.000 de donatori au contribuit la apărarea lui Trump până acum. Cea mai mare donație la momentul publicării este de 10.000 de dolari de la un donator anonim, notează DailyMail.

Numerele strângerii de fonduri sunt susceptibile să crească după ce GoFundMe a anunțat că se crede că respectiva campanie de strângere de fonduri se încadrează în termenii de utilizare ai platformei și va rămâne activă: ”Campania de strângere de fonduri este în prezent în conformitate cu termenii de utilizare ai GoFundMe,” a declarat directorul de comunicare al GoFundMe, Jalen Drummond pentru DailyMail.com.

Existența campaniei de strângere de fonduri a alimentat un val de ură pe rețelele sociale, utilizatorii plângându-se că ar trebui să fie eliminată pentru că Trump a fost găsit vinovat. Averea actuală a lui Donald Trump se ridică la suma de 2,6 miliarde de dolari americani. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre