Simona Ionescu / Redactor Șef

Învață să-ți aranjezi casa cu flori. Totul se va schimba în jur

Învață să-ți aranjezi casa cu flori. Totul se va schimba în jur
Chiar dacă e iarnă, iar frigul îi posomorăște pe oameni, putem să facem niște mici modificări în casă care să ne facă optimiști. Și să pară că locuința noastră e ruptă din povești.

Un aer proaspăt de primăvară, un amalgam de culori care să dea viață oricărei încăperi, toate acestea pot fi obținute prin decorațiuni florale. Clasicele ghivece pot fi înlocuite cu un stil romantic de a orna obiecte de decor din lemn natural cu flori uscate, plante aromatice sau flori artificiale. Vă dăm niște idei pentru crearea unui spațiu care să aducă prospețimea naturii.

De asemenea, e important să mențineți o notă elegantă, romantică în casă. Designeri renumiți de amenajări interioare ne asigură că aceste obiecte de decor sunt foarte simplu de realizat chiar și de către cei fără pregătire în domeniu.

Un perete alb, banal, poate fi adus la viață cu ajutorul unor rame din lemn, vopsite cu lac alb, dar finisate aparent neglijent și împodobite cu ramuri de flori artificiale, care să imite florile de piatră, trandafiri sălbatici, bujorii sau florile de câmp.

Mirodenii atârnate

Un alt exemplu de decor floral, care îmbină utilul cu plăcutul, este șina pentru plante aromatice și ierburi, din bucătăre.

Aceste plante uscate menite să dea savoare mâncărurilor sunt rezistente la temperaturile variate din bucătărie și arată foarte bine atunci când sunt expuse.

Peretele verde din living

Pentru living puteți păstra plantele în ghiveci, folosidu-le ca perete despărțitor, dacă le plasați pe un suport metalic.

Un astfel de grilaj se găsește în majoritatea magazinelor de bricolaj și decorațiuni, pe dimensiuni standard sau se pot realizat pe dimenisiuna dorită, la comandă, în centrele de prelucrare a fierului.

În lipsa spațiului pentru un astfel de paravan, puteți folosi planșe de suport, realizate din lemn lăcuit, tăiate subțire cât să nu solicite prinderile din perete.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre