Simona Ionescu / Redactor Șef

Ion Țiriac face o predicție sumbră despre Simona Halep. Tenismena va fi dărâmată de aceste cuvinte

Ion Țiriac face o predicție sumbră despre Simona Halep. Tenismena va fi dărâmată de aceste cuvinte
Încă de când a primit suspendarea, cazul Simonei Halep nu a lăsat pe nimeni indiferent. Sportiva a fost găsită pozitivă la testarea antidrog din 2022, de la US Open, iar anul trecut a fost suspendată patru ani pentru dopaj, de către ITIA. Recentul verdict TAS i-a dat posibilitatea să revină în teren, iar primul meci, la Miami Open, s-a finalizat cu o înfrângere.

Fostul mare tenismen Ion Țiriac a lansat o predicție sumbră despre Simona Halep și cu siguranță sportivei nu îi vor  pica ușor vorbele spuse de celebrul sportiv cu palmares internațional. Tiriac crede ca Halep nu va mai câștiga competiția de la Wimbledon niciodată și, așa cum a făcut-o și cu alte ocazii, îi arată, punct cu punct,  unde a greșit în apărarea sa în scandalul de dopaj. Invitat în emisiunea lui Ovidiu Ioanițoaia, el a insistat să îi semnaleze eroarea, ca să știe cum să acționeze pe viitor.

Cum a greșit Simona Halep în apărarea sa

Ion Țiriac a  abordat și un subiect sensibil în cazul Simonei Halep, și anume tergiversarea deciziilor. „Lipsă de responsabilitate. Toți cei responsabili se feresc întotdeauna să ia o decizie. Le mai trebuie o probă și încă o probă și dacă nu găsesc o inventează”, a spus Țiriac cu privire la termenele foarte lungi pe care sportiva noastră le-a primit în procesele ei în cazul de dopaj. Apoi, Țiriac a spus și unde a fost marea greșeală a Simonei Halep: „Echipa”.

„Ei i-ar fi trebuit viteză de reacție, și o echipă de avocați drastici care să fi atenționat, inclusiv ITIA, că prin decizia luată (n.r. suspendarea pe 4 ani, fără probe cu adevărat concludente) se juca cu viața unui om. Nu poți să faci treaba asta, nu aveți probe. Acum au descoperit că sângele nu are nimic?!”, a reacționat Țiriac.

Ion Tiriac cu Simona Halep
Ion Țiriac arată din nou care au fost greșelile apărării în cazul Simonei Halep și are rezerve despre cum va evolua cariera sportivei

El mai spune că justiția trebuia să își facă treaba, să o judece pe Halep, în timp ce sportiva ar fi trebuit să fie lăsată să joace până ce se definitiva cazul. Așa se întâmplau lucrurile până în anul 2000: un sportiv care ieșea pozitiv la prima probă anti dopping nu suporta consecințe cum ar fi suspendarea imediat, decât dacă și proba B era pozitivă. Simona Halep a fost suspendată în baza rezultatului probei A, fără să se țină  cont că a doua probă a ieșit negativă.

Ion Țiriac face o predicție sumbră

Ion Țiriac este tranșant în legătură cu cariera Simonei Halep. Ea „nu” va mai fi niciodată jucătoarea care a câștigat Wimbledonul, i-a spus acesta lui Ovidiu Ioanițoaia. Însă, pot apărea surprize, recunoaște fostul mare tenismen. El a și argumentat. „Halep este un om al surprizelor. Nu poți să știi niciodată. Halep, în anul ăsta și jumătate s-a antrenat din toate punctele de vedere.

Are moral, are tot ce vrei. Nu știu dacă mai are fizicul care să ducă (n.r. să câștige Wimbledonul). E mult mai dur acum decât acum un an jumate, se schimbă tenisul pe zi ce trece. Vine tineretul care e un alt „animal”. Cred că (n.r.  Simona Halep) poate deveni o jucătoare în primele 10, dar să câștige un Grand Slem, mi-e greu să cred. Și aș vrea să greșesc complet”, a concluzionat Ion Țiriac.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre