Simona Ionescu / Redactor Șef

Simona Halep a făcut anunțul așteptat de toți, după ce a fost înfrântă în primul meci de la Miami

Simona Halep a făcut anunțul așteptat de toți, după ce a fost înfrântă în primul meci de la Miami
Simona Halep a revenit pe teren după suspendarea din 2022. Ea a jucat seara trecută la Miami Open, în baza unui wild card primit după  decizia tribunalului de Arbitraj sportiv de la Lausanne, care i-a redus suspendarea.

După înfrângerea suferită în fața spaniolei Paula Badosa, în primul ei meci oficial după o pauză de aproape un an și jumătate, Simona Halep a făcut anunțul pe care îl aștepta întreaga lume. Așa cum știți, sportiva noastră a plecat la turneul din America însoțită doar de familie și de doi membri ai echipei ei sportive, sparring-ul, portughezul Joao Monteiro, și fizioterapeutul, Sabin Topală. Ea a disputat marți seara primul meci după revenirea în circuitul profesionist, după suspendarea pentru dopaj.

Simona Halep a făcut anunțul pe care îl aștepta toată lumea

Acum Simona Halep și-a anunțat noul antrenor, revenirea în circuitul profesionist, după suspendarea pentru dopaj. Astfel, spaniolul Carlos Martinez Comet, în vârstă de 49 de ani, se va ocupa de acum înainte de  antrenamentele Simonei Halep.

Fostul număr 1 mondial în tenisul feminin a precizat, într-o conferință de presă, că s-a bucurat de revenirea pe teren și a precizat că și-a ales antrenorul, pentru a evolua cât mai bine pe teren, după ce a fost obligată să ia o pauză de 17 luni. Halep a spus că acum urmează o perioadă de pregătire, de acomodare cu stilul de joc. Simona Halep va fi antrenată de spaniolul Carlos Martinez Comet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simona Halep (@simonahalep)

Sportiva a detaliat că a discutat deja cu antrenorul Carlos Martinez și, după întoarcerea în Europa, va începe cu acesta o perioadă de antrenamente de acomodare. „Sper să meargă bine, eu îl apreciez foarte mult, a lucrat cu jucătoare care mie mi-au plăcut foarte mult, cum a fost Svetlana Kuznetsova și îi admir munca foarte-foarte mult. Sper să ne înțelegem și sper să fiu aptă să muncesc la nivelul la care el își dorește și să facem treabă bună împreună”, a precizat Simona Halep, pentru Digi Sport.

Ce trebuie să știți despre Carlos Martinez Comet

Consacrat ca antrenor internațional de tenis, în vârstă de 49 de ani, Carlos Martinez Comet le-a mai antrenat pe Kateryna Baindl (Kozlova), Clara Tauson, Svetlana Kuznetsova, Daria Kasatkina, Misa Eguchi și Margarita Betova (Gasparyan). Spaniolul a lucrat și cu Galo Blanco, Fernando Vicente, Marc Lopez, German Puentes și Feliciano Lopez.

Noul antrenor al Simonei Halep este spaniolul Carlos Martinez Comet (Sursa foto: Instagram)

Cele mai bune rezultate le-a obținut  alături de Svetlana Kuznetsova. Sub îndrumarea lui, rusoaica a cucerit două titluri WTA (Sydney și Moscova, ambele în 2016), s-a calificat la Turneul Campioanelor 2016 și a ajuns în alte trei finale importante (Indian Wells, Miami și Madrid).

Martinez a antrenat-o timp de patru ani pe Daria Kasatkina și a condus-o spre patru titluri – Phillip Island Trophy, Sankt Petersburg (2021), San Jose și Granby (2022) – și o semifinală de Grand Slam (Roland Garros 2022). Din 2013, spaniolul și-a deschis propria academie de tenis, CMC Competition. Îi plac pescuitul, muzica și sportul. Este căsătorit și are două fiice.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre