Irina, fiica lui Victor Ponta, a decis să plece de acasă. Daciana Sârbu: „Să fii mamă e cea mai grea meserie”

„Să fii mamă e cea mai grea meserie”, mărturisește Daciana Sârbu, care și-a însoțit fiica în America, la Davenport College, în New Haven, care aparține de Universitatea Yale, acolo unde Irina Ponta își va continua studiile, departe de casă. Înainte să plece, spunea că fiica ei pleacă pentru a-și construi viitorul.
Adolescenta Irina Ponta își va construi viitorul urmând studii în America. Acolo, în timp, va alege ce facultate și carieră va alege.
„Ea pleacă să-și construiască viitorul, eu plec pentru mai multă cafea și daune emoționale. (…) Acel sentiment, chiar înainte de decolarea avionului – ca și cum aceasta ar putea fi călătoria care îți schimbă întreaga viață”, a scris Daciana Sârbu, arătând în postarea sa și destinația: Statele Unite.
Victor Ponta și Daciana Sârbu s-au căsătorit în 2007, iar un an mai târziu s-a născut fiica lor, Irina. Pentru Daciana a fost prima căsătorie, în timp ce politicianul avea deja un fiu dintr-o relație anterioară – Andrei, născut în 2003.
Irina Ponta are acum 17 ani și este o tânără care știe ce vrea. Și-a convins mama să introducă în cofetăriile ei un meniu complet de băuturi pe bază de matcha – o idee care a reprezentat o premieră în România și care s-a dovedit a fi un mare succes pentru afacere.
Chiar dacă nu îi place să își expună viața pe rețelele sociale, Irina Ponta este o fată serioasă, extrem de implicată. Alături de trei prieteni, adolescenți ca și ea, fiica lui Victor Ponta și a Dacianei Sârbu a lansat Asociația „Prin tine faci bine”, pentru promovarea donării de organe, subliniind că educația și informarea populației sunt „factori esențiali” în schimbarea mentalităților.
Daciana Sârbu a ajuns de dimineață în România, după ce și-a lăsat fiica la colegiu. Pe lângă durerea despărțirii, a avut parte și de probleme la aeroport, bagajele întârziind peste două ore.
Irina Ponta a rămas la Davenport College, care este unul dintre cele 14 colegii rezidențiale ale Universității Yale, unde se înțelege că a fost admisă.
Colegiul Davenport oferă studenților un mediu academic și comunitar integrat. Concret, studenții urmează cursurile Yale, alegând dintr-o gamă largă de specializări și completând cerințele generale ale universității, locuiesc și mănâncă în spațiul colegiului.
Un moment esențial în viața de student la Yale este perioada de orientare, care are loc în lunile iulie–august, înainte de începerea cursurilor din septembrie. Atunci, studenții din anul I se mută în campus, în dormitoarele de pe Old Campus, și participă la o serie de activități introductive, sesiuni de informare și întâlniri cu consilieri, decani și colegi mai mari. Această perioadă facilitează acomodarea, integrarea în comunitatea colegiului și începerea cursurilor, care debutează de regulă la începutul lunii septembrie.
Pe lângă facilități moderne și sprijin academic, Davenport oferă o viață comunitară activă, tradiții proprii și acces la resurse partajate cu colegiul Pierson.
Studiul la Yale, prin Davenport College, poate costa aproximativ 90.000 – 94.000 de dolari pe an, cu variații în funcție de anul de studiu și de alegerea planului de cazare și masă.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook