După divorț, Daciana Sârbu se reinventează. A lansat o nouă afacere cu mare priză la public

Încă din perioada în care era europarlamentar, Daciana Sârbu a arătat că își dorește mai mult decât o carieră politică. I-a plăcut mereu să gătească, iar la un moment dat s-a înscris la o celebră școală de patiserie din Franța, pe care a absolvit-o cu brio. Ulterior, a pus bazele celebrei sale cofetării.
Aceasta există din 2015 și, de atunci, s-a extins în București, unde are în prezent patru locații. Cofetăria a devenit un punct de referință pentru deserturile premium, realizate cu ingrediente naturale și prezentate într-un stil „de poveste”. În 2023, afacerea a trecut printr-un proces de rebranding, iar un an mai târziu – anul divorțului părinților -fiica Dacianei și a lui Victor Ponta, Irina Ponta, a intrat și ea în „schemă”, alături de mama sa.
Irina a devenit „arhitecta” primei locații din București cu meniu complet pe bază de matcha – un proiect surpriză pentru cafenelele de specialitate din Capitală. Adolescenta și-a convins mama să creeze acest meniu complet, care include cinci băuturi pe bază de matcha și care s-a bucurat de succes imediat.
După divorțul de Victor Ponta, după o căsnicie de 17 ani, Daciana Sârbu continuă să se reinventeze pe plan personal și profesional. După ce a ascultat ideile fiicei sale mai mari și a lansat meniul cu matcha, acum a cerut ajutorul fiicei sale mai mici pentru partea de degustare. Daciana Sârbu a lansat o nouă afacere: Albush, care promovează prima înghețată cu bezea din România.
„Îți mai aduci aminte când înghețata era DOAR simplă? Am zis că nu-i destul. Așa că am pus bezea – multă, pufoasă, caramelizată fix cât trebuie. Prima înghețată cu bezea din România e aici și te provoacă să-ți bagi nasul (la propriu) în cea mai surprinzătoare cupă de vară”, se arată pe rețelele sociale ale noii afaceri semnate de Daciana Sârbu.
Fiecare bezea este caramelizată cu flacără, chiar în fața clientului.
Înghețata cu bezea este, practic, o nouă linie de business lansată prin cofetăria Dacianei Sârbu, dedicată sezonului estival și introduce pe piața românească un produs inovator. Cofetăria ridicase deja bezeaua la rang de „semnătură” în produsele sale de patiserie, iar acum a dus-o și în cupele de înghețată. Fiica adoptată a Dacianei Sârbu și a lui Victor Ponta, Maria, este deja o mare fană și degustătoare profesionistă.
Bezeaua a fost întotdeauna semnătura cofetăriei fostei soții a lui Victor Ponta.
„Am vrut să păstrez esența acestui ingredient și să îl reinventez într-o formă proaspătă, de vară. Așa s-a născut Albush – un desert răcoritor, ușor ironic, dar 100% autentic”, a declarat Daciana Sârbu, pentru iqads.ro.
Noile înghețate cu bezea includ arome precum mango, zmeură, lămâie, fistic, dulce de leche, ciocolată cu amarene și ciocolată cu lapte – toate servite cu toppinguri de bezea preparate în laboratorul cofetăriei și caramelizate în fața clienților.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook