Simona Ionescu / Redactor Șef

Irina Loghin face lumină în scandalul momentului. Ce spune cântăreața care a fost umilită pe scenă

Irina Loghin face lumină în scandalul momentului. Ce spune cântăreața care a fost umilită pe scenă
După ce a trăit un moment greu de gestionat pentru orice artist de talia domniei sale, Irina Loghin a explicat cum a stat situația.

Una dintre marile voci ale României, Irina Loghin, a fost oprită din cântat la sfârșitul săptămânii trecute la un spectacol la Iași. Artista a avut o primă intervenție după izbucnirea scandalului.

Doamna muzicii populare românești a fost cap de afiș în cadrul spectacolului omagial”Ion Macovei – 50 de ani de cântec”. Concertul care a avut loc la Sala Unirii – Cinema Victoria dar, din nefericire, a plecat de pe scenă cu ochii în lacrimi. Și asta pentru că o prezentatoare de la Radio România Iași a scos-o pe celebra cântăreață de pe scenă pentru că trebuiau introduși niște artiști tineri.

„Eu nu vreau să ia amploare acest conflict. Ce pot să zic? Lumea este așa cum este! Eu nu am nicio vină. Eu m-am dus acolo să fac un program, a fost public plătitor, iar biletul a costat destul de mult. A intrat, la un moment dat, o cucoană peste mine, nu știu cine era. Toată sala a huiduit-o, să mă dea afară. Mă întâlnesc rar cu asemenea conflicte. Eu cântam și ea a venit și m-a dat, pur și simplu, afară din scenă. Am înțeles că e de la Radio. Eu știam că prezenta o tânără programul, dar nu a mai fost fata aia drăguță.

Irina Loghin, dată afară de pe scenă, la Iași

„Lumea plătise să mă vadă pe mine și pe Sofia Vicoveanca

A intrat ea peste mine, ea voia să lanseze niște tineri acolo. Dar, acolo nu era festival pentru tineri! Lumea plătise să mă vadă pe mine și pe Sofia Vicoveanca! Aveam în contract scris să cânt 50 de minute, chiar o oră. Ea a intrat după 30 de minute și m-a scos afară. Publicul a huiduit!

Până am ajuns la cabină publicul tot striga: Irina, Irina! Am spus publicului că organizarea e proastă și că voi reveni! Această persoană nu cunoaște, cred, valoarea unui spectacol, nu pot spun de unde a apărut. Celui care a organizat, Ion Macovei, îl știu de mult, i-am spus că vreau să cânt o oră. Faptul că am intrat atunci și ei nu au prezentat tinerii înainte, nu e vina mea.

„ Să mă dea în judecată pentru ce? Eu nu am jignit pe nimeni. Eu am fost jignită că m-a dat afară din scenă!”

Eu nu am o problemă cu tinerii, sunt talentați. Nu era momentul lor acolo, publicul a plătit să cânte Irina Loghin! De ce mă dă pe mine ea în judecată, că m-a dat afară de pe scenă?! Macovei a greșit pentru că el m-a invitat! Clauzele mele din contract sunt să cânt 50 de minute, o oră, altfel nu mulțumești publicul, trebuie să justifici banii! Să mă dea în judecată pentru ce?

Eu nu am jignit pe nimeni. Eu am fost jignită că m-a dat afară din scenă! Doamna aceea mi-a zis: «Așa sunt ăștia consacrați, nu-i lasă și pe cei mici să se lanseze! Așa a zis pe scenă, asta m-a deranjat!

„Am cântat după o oră și un sfert. Sofica a cântat prima”

Eu eram lângă ea! Era pusă pe rele. Înainte să intre ea pe scenă, l-a trimis pe Macovei si mi-a adus un buchet de flori. Macovei mi-a spus: Vă rog să părăsiți scena că la 22 ne dă afară! Aveau de promovat tinerii ăștia! Dar, publicul nu era interesat de ei, ci de capetele de afiș! Cum să jignesc eu tineretul? Nici nu știu cine sunt! Habar nu aveam.

Când am ajuns și am văzut câți sunt, eu i-am spus: domnul Macovei, vezi că eu intru după o oră. Voia să mă bage ultima! Mai cântam și eu vreo două piese. Am intrat după o oră și un sfert! Sofica a cântat prima! Cred că vreo 20-25 minute.”, a mărturisit Irina Loghin, pentru Click.

Artista a dat o primă declarație după scandalului momentului

„Nu mi-am imaginat că dorința mea de a răspunde doleanței publicului ar putea crea o asemenea situație”

Irina Loghin a revenit apoi cu o postare pe contul său de socializare, în care a precizat că nu e supărată pe Doina Baciu pentru că „a făcut tot posibilul să coordoneze spectacolul”. De asemenea, artista a precizat că onorariul l-a primit în primăvară și a existat factură primită.  ”Dragi prieteni, în legătură cu neînțelegerea de la spectacolul aniversar Ion Macovei de la Iași, doresc să lămuresc câteva lucruri.

Sofia Vicoveanca și cu mine am fost capete de afiș la acest eveniment. Ca întotdeauna, publicul ieșean, care a plătit bilet pentru a participa la acest spectacol, a fost foarte receptiv, aplaudând frenetic după fiecare melodie.

Nu mi-am imaginat că dorința mea de a răspunde doleanței publicului ar putea crea o asemenea situație. Înțeleg însă că organizarea nu a fost perfectă, iar doamna Doina Baciu s-a simțit nevoită să încheie programul, fiind presată de durata de rezervare a sălii. Am considerat că, dacă intru la o oră și un sfert, spectacolul se va termina la două ore, neștiind că vor mai urma și alți interpreți după mine.

„Menționez că onorariul mi-a fost trimis din primăvară, existând factură pentru suma primită”

Știm cu toții cât de obositor este să organizezi un eveniment de o asemenea amploare. Cred că doamna Doina Baciu a făcut tot posibilul să coordoneze spectacolul, deși nu i-a fost ușor. Eu una nu am nicio supărare pe dumneaei. Dimpotrivă, îi mulțumesc pentru efortul depus în organizarea serii.

Îi urez numai bine și sper că lucrurile se vor lămuri frumos între noi. Menționez că onorariul mi-a fost trimis din primăvară, existând factură pentru suma primită. Acesta este singurul comentariu pe care îl voi face pe marginea acestui subiect.”, a mărturisit Irina Loghin.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre