Simona Ionescu / Redactor Șef

Isteria scumpirii benzinei a pornit dintr-un orășel uitat de lume. Guvernul anunță sancțiuni drastice pentru patronul care a generat panica națională

Isteria scumpirii benzinei a pornit dintr-un orășel uitat de lume. Guvernul anunță sancțiuni drastice pentru patronul care a generat panica națională
Un gest de-al unui patron de benzinărie a dat România peste cap. Oamenii au făcut nopți ale în încercarea de a-și umple până la refuz rezervoarele.

Ieri seară șoferii din România au intrat în panică, după ce un patron de la o benzinărie a scumpit litrul de combustibil la 11 lei.

Isteria scumpirii benzinei a pornit dintr-un orășel uitat de lume. Guvernul anunță sancțiuni drastice pentru patronul care a generat panica națională

Benzinăriile din București și multe alte orașe din România au fost luate cu asalt de șoferi. Aceștia au venit nu doar cu mașinile, dar și cu canistre, butoaie, rezervoare de apă dar și tomberoane. Nebunia a fost declanșată de patronul unei benzinării, parteneră MOL din Beiuș, județul Bihor, care a ridicat prețul la 11 lei pe litru atât pentru benzină cât și motorină.

Daniel Degău, administrator şi unul din patronii Desir Impex, firmă care deţine în Beiuş două benzinării partenere Rompetrol, una parteneră MOL şi încă una proprie, le-a explicat jurnaliștilor de la Bihoreanul care este motivul pentru care a recurs la această decizie. Omul susține că a fost nevoit să scumpească atât de mult, pentru că și el a cumpărat carburantul din depozit cu un preț foarte mare.

„S-a scumpit și carburantul la depozitul Rompetrol”

„Am cumpărat din depozit carburantul cu 8,6 lei litrul, în condiţiile în care eu până acum la pompă l-am vândut cu 7,6! Mi-au zis că dacă nu-mi convine să nu iau. Şi aşa am o cisternă pe care nu mi-au umplut-o! Mâine va fi şi mai scump, am înţeles că va fi 10 lei litrul. (…)

S-a scumpit şi carburantul la depozitul Rompetrol, azi (miercuri) era tot 8,6 lei/litru, deci se scumpeşte şi la ei. La depozitele MOL se eliberează combustibil doar pentru benzinăriile proprii şi partenere, la fel şi la Rompetrol”, a mărturisit Degău. Guvernanții au dat asigurări că benzina și motorina nu se vor scumpi.

Potrivit Agerpres, MOL  a avut probleme la o rafinărie din Ungaria, de aceea a înregistrat un deficit de carburanți pe piața de la noi. Pe de altă parte, după ce Emiratele Arabe Unite au anunțat că vor cere membrilor OPEC să crească producția de țiței, prețul petrolului a scăzut cu 17%.

Patronul din Beiuș a primit o amendă de 35.000 de lei

Scumpirea carburanților l-a costat mult pe patronul benzinăriei, care a fost amendat cu suma de 35.000 de lei. „Stația de la Beiuș, devenită deja celebră în România în cursul zilei de ieri (miercuri – n.r.), prin nivelul extrem de ridicat și de nejustificat al prețului practicat, a fost amendată cu 35.000 lei.

De asemenea fiind propusă și semnată și în acest caz decizia de încetare a practicilor comerciale incorecte. Mai exact, de fiecare dată când o astfel de decizie este emisă de ANPC, pe lângă sancțiunea aplicată, implică și revenirea la prețul anterior”, a spus Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Sursă foto: rtv

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre