Simona Ionescu / Redactor Șef

Italia este în doliu. A murit fostul premier Silvio Berlusconi

Italia este în doliu. A murit fostul premier Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi a murit astăzi la spitalul San Raffaele din Milano. Fostul premier, lider al Forza Italia și fondator al Mediaset avea 86 de ani.

Fostul premier al Italiei s-a întors la spitalul San Raffaele vinerea trecută, după o lungă spitalizare, de 45 de zile, care s-a încheiat în urmă cu câteva săptămâni, din cauza unei pneumonii. De asemenea, Berlusconi era bolnav de leucemie.

Silvio Berlusconi a deschis primul său șantier de construcții, în Brugherio, în 1964, iar în anul 1965 a fondat Fininvest, deschizând calea unui imperiu televizual și financiar care l-a transformat într-unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

Silviu Berlusconi a plecat la Domnul

A reușit să câștige trei alegeri și a condus patru guverne pentru o perioadă record de nouă ani. Va rămâne în istorie momentul în care a coborât cu elicopterul pe terenul de pe San Siro pentru a inaugura epopeea Milanului, care a câștigat cinci titluri de campion și opt titluri de campion în 31 de ani.

I s-au intentat peste 20 de procese

Dar Berlusconi a trecut și prin momente grele. I-au fost intentate 20 de procese cu acuzații diverse, cum ar fi exploatarea prostituției infantile în persoana lui Ruby Rubacuori, una dintre numeroasele participante la sarabanda de fete pe care le găzduia în vilele sale.

Spitalul San Raffaele di Milano

Sau suspiciunea de complicitate cu Mafia care l-a condus pe unul dintre cei mai mari prieteni și camarazi de arme ai săi, Marcello Dell’Utri, la condamnare și închisoare. Tot Berlusconi a fost acuzat că ar fi pus la cale masacrele din 1993 pentru a-și accelera propriul triumf politic.

În final a fost achitat și i s-au retras toate acuzațiile. Potrivit procurorilor și judecătorilor, Berlusconi a comis o singură infracțiune, frauda fiscală, pentru care a fost condamnat definitiv. Berlusconi a fost o figură centrală și controversată a politicii italiene și europene timp de peste 25 de ani.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre