Papa Francisc a ajuns la unitatea spitalicească marți, în jurul orei 10.40, „pentru un control” și a stat la Centru de Geriatrie din cadrul politehnicii universitare în jur de o oră. După ce a fost examinat de medicii specialiști, Papa Francisc s-a reîntors la Casa Marta.
Papa Francisc a mai fost internat patru zile în martie
Pe 26 mai, Biroul de Presă al Vaticanului a anunțat că Papa are probleme de sănătate și nu va mai participa la nici o activitate din ziua respectivă. La sfârșitul lunii martie, Suveranul Pontif a fost internat în clinica Gemelli timp de patru zile, după ce a fost diagnosticat cu bronșită infecțioasă. De asemenea, Papa suferă și de diverticulită, o afecţiune care poate infecta sau inflama colonul.
Are probleme și cu genunchii
Cu doi ani în urmă, Suveranul Pontif a fost internat în spital alte 11 zile. Acesta a suferit o intervenție chirurgicală complicată, în urma căreia i-a fost extirpată o parte din colon. Pe numele de mirean Jorge Mario Bergoglio, Papa are probleme și la genunchi, de aceea este văzut fie într-un scaun cu rotile, fie folosind un baston.
Papa Francisc este licențiat în filozofie
Papa a văzut lumina zilei pe 17 decembrie 1936 și provine dintr-o familie cu cinci copii, mama fiind casnică și tatăl angajat al căilor ferate. Suveranul a obținut diploma de tehnician chimist și a urmat studii umanistice în Chile, apoi a devenit licențiat în filozofie la Facultatea de Filozofie din cadrul Colegiului „San José” din localitatea San Miguel.
În perioada 1964 -1965 a fost profesor de literatură şi psihologie la Colegiul „Preacurata Fecioară Maria” din Santa Fe. Un an mai târziu, a predat aceleași materii la Colegiul „Mântuitorul Isus” din Buenos Aires. Între 1967- 1970 a studiat teologia la Facultatea de Teologie din cadrul Colegiului „San José” din San Miguel, unde și-a dat și licența.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook