Simona Ionescu / Redactor Șef

Jambalaya, cea mai reconfortantă mâncare din Louisiana. Rețeta unui expert în bucătăria cajun

Jambalaya, cea mai reconfortantă mâncare din Louisiana. Rețeta unui expert în bucătăria cajun
Nu foarte diferită de paella, sora ei spaniolă, jambalaya este deliciul din Louisiana în fața căruia orice cură de slăbire cedează. Rețeta este preparată în mod tradițional în cantități mari pentru mesele de familie sau sărbători.

Delicioasa rețetă de jambalaya, aparține expertului în bucătărie cajun chef Patrick Mould din Louisiana, care și-a împărtășit cunoștințele în cărți de bucate, cursuri de gătit și emisiunea sa, „Cooking Up a Good Life”.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti acest deliciu culinar, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

450 g carne de porc, tăiată cubulețe,  1 linguriță condiment cajun (se găsește la magazinele de specialitate), 1 lingură cu ulei vegetal, 225 g cârnați afumați, tăiați felii.

Mai aveți nevoie de 1 ceapă, tocată, ½ ardei gras verde, tocat, ½ țelină, tocată, 1 lingură usturoi, tocat. Din compoziție mai fac parte 2 căni cu orez, ½ cană cu apă, 3½ căni cu supă de vită, 2 frunze de dafin, 1 linguriță de sos picant, ¼ cană cu ceapă verde, tocată, 2 linguri cu pătrunjel, tocat.

Mod de preparare

Jambalaya, cea mai reconfortantă mâncare din Louisiana. Rețeta unui expert în bucătăria cajun
Jambalaya, rețeta de care te vei îndrăgosti!

Se condimentează carnea de porc cu condiment cajun. Într-o oală mare, se încălzește uleiul, se adaugă carnea de porc condimentată și se gătește la foc mediu timp de 10 minute, amestecând ocazional.

Se adaugă cârnații afumați și se gătește încă 5 minute. Se adaugă ceapa, ardeiul gras, țelina, usturoiul și se gătește timp de 5 minute. Se pune și apa, se acoperă oala și se gătește timp de 10 minute, amestecând ocazional.

La final se adaugă ceapa verde și pătrunjelul

Se adaugă acum și orezul și se gătește timp de 1 minut. Ulterior, se pune supa de vită, frunzele de dafin și sosul picant. Se aduce la punctul de fierbere, se acoperă oala și se reduce focul la minim.

Se gătește timp de 30 de minute, amestecând la fiecare 10 minute. La final, se adaugă ceapa verde și pătrunjelul și se servește. Trucul acestui deliciu este legat de orez. Pentru ca rețeta să iasă ca la carte, se recomandă folosirea orezului basmati sau a celui pentru paella, cu bob lung, care rezistă bine la gătire.

Sursă foto: downshiftology.com

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *