Simona Ionescu / Redactor Șef

Japonezii au inventat lingura care face mâncarea să aibă un gust mai sărat. Dar fără a folosi sare

Japonezii au inventat lingura care face mâncarea să aibă un gust mai sărat. Dar fără a folosi sare
Ar fi frumos să vă puteți bucura de gustul sării fără riscurile pentru sănătate asociate cu o dietă bogată în sodiu, nu-i așa? Japonezii au inventat lingura care face mâncare să aibă un gust mai sărat fără a pune sare.

Noua lingură inventată de japonezi vă poate face să simțiți că mâncarea pe care o consumați are cel mai bun gust. Este un dispozitiv care utilizează șocuri electrice ușoare pentru a păcăli limba să perceapă mai multă sare în alimentele cu conținut scăzut de sodiu.

Lingura șmecheră a fost pusă în vânzare în Japonia

Dezvoltată în colaborare cu o universitate japoneză, această lingură are potențialul de a revoluționa modul în care abordăm alimentația sănătoasă. Lingura alimentată cu baterii care care poate face mâncarea să aibă un gust mai sărat, fără a folosi sare, tocmai a fost pusă în vânzare în Japonia. Prin lingură trece un curent electric foarte slab, care creează un gust sărat pe limbă.

Lingura ajută la promovarea unei alimentații sănătoase

Japonezii au inventat lingura care face mâncarea mai sărată

Cercetătorii spun că lingura va contribui la promovarea unei alimentații sănătoase, deoarece oamenii nu vor mai fi nevoiți să adauge sare adevărată în mâncare pentru a obține un gust sărat. Lingurița are patru niveluri diferite de sărat din care oamenii pot alege.

Kirin, compania care a fabricat lingura, spune că lingura din metal și plastic poate face ca ionii de sodiu să se adune într-un anumit loc de pe limbă. Sodiul este cel care face ca alimentele sărate să aibă gust sărat.

Organismul uman are nevoie de sodiu pentru a supraviețui, dar prea multă sare poate duce la probleme de sănătate. Acesta este motivul pentru care echipa a dorit să creeze lingura. Cercetătorii au spus că aceasta îi va ajuta pe oameni să reducă cantitatea de sare pe care o consumă, fără a fi nevoiți să renunțe la gustul acesteia.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre