Kajima Construction, în colaborare cu cercetătorii de la Universitatea din Kyoto, a anunțat planurile futuriste pentru a reuși să conecteze Pământul cu Luna și planeta Marte cu trenuri interplanetare. Trenurile vor fi gata în 2050, se preconizează.
„Nu există un astfel de plan în planurile de dezvoltare spațială ale altor țări. Planul nostru reprezintă tehnologii importante, cruciale pentru a ne asigura că ființele umane vor putea să se deplaseze în spațiu în viitor”, a declarat Yosuke Yamashiki, directorul Centrului de Spaceologie Umană SIC al Universității din Kyoto, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Independent.
Japonezii spun că vor folosi forța centrifugă
Potrivit publicației, cercetătorii japonezi intenționează să dezvolte o structură de locuire a habitatului „Glass” care să reproducă gravitația, terenul și atmosfera Pământului pentru a preveni „slăbirea” sistemului musculo-scheletic uman în medii cu gravitație zero și joasă. Aceștia au dezvăluit că vor folosi forța centrifugă prin mișcări de rotație pentru a recrea gravitația Pământului, care este de șase ori mai mare decât cea a Lunii.
Japonezii vor să construiască o structură de locuit conică cu gravitația artificială
Cercetătorii își propun să construiască „The Glass”, e vorba de o structură de locuit conică cu gravitație artificială, dotată cu transport public, zone verzi și corpuri de apă care să reproducă facilitățile de pe planeta noastră. Habitatul de pe Lună se va numi „Lunaglass”, iar cel de pe Marte va purta numele de „Marsglass”.
O versiune simplificată ar putea fi finalizată până în anul 2050
The Independent a relatat că o versiune simplificată ar putea fi finalizată până în 2050, în timp ce o versiune la scară reală ar mai dura probabil încă 70 de ani. Acest lucru vine în contextul în care mai multe țări de pe glob plănuiesc baze permanente pe Lună. Agenția spațială americană NASA își propune să readucă oamenii pe suprafața lunară în 2025.
Un termen similar este prevăzut și pentru Stația Internațională de Cercetare Lunară, un proiect comun între China și Rusia. De asemenea, această decizie vine după ce NASA a avertizat cu privire la riscurile pentru sănătate ale expunerii prelungite la imponderabilitate și la gravitația scăzută. Diminuarea densității osoase, pierderea mușchilor și reducerea vederii sunt câteva dintre efectele vieții prelungite în afara Pământului asupra astronauților care se întorc de pe Stația Spațială Internațională.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook