Simona Ionescu / Redactor Șef

Joe Biden și Hunter, cercetați pentru fapte grave. Au încercat să oprească ancheta procurorului federal. „Aceste acuzații descriu o imagine a unei culturi a corupției”

Joe Biden și Hunter, cercetați pentru fapte grave. Au încercat să oprească ancheta procurorului federal. „Aceste acuzații descriu o imagine a unei culturi a corupției”
Când ne gândim la copiii unui șef de stat, avem pretenția unor personaje integre, cu un comportament exemplar. Nu e cazul fiului lui Joe Biden. De la povestea cu laptopul rătăcit cutia Pandorei a fost practic deschisă. Lucrurile au luat o turnură radicală ieri, după ce Primul Fiu a fost pus sub acuzare, iar faptele sunt grave.

Cariera politică a președintelui Biden e pusă pe butuci de propriul copil. Hunter Biden a fost pus sub acuzare pentru fapte grave descoperite de procurorul care s-a ocupat de caz. Dependența de cocaină, de care a mințit într-un act oficial, e numai vârful aisbergului.

Fiul președintelui american în exercițiu a fost pus oficial sub acuzare pentru trei infracțiuni deosebit de grave. S-a dovedit că a mințit în legătură cu consumul de droguri atunci când a cumpărat o armă în 2018 . Acuzația din rechizitoriul întocmit de consilierul special David Weiss vine la câteva zile după ce republicanii au deschis o anchetă de destituire a președintelui Biden. Ancheta e legată de presupusele sale legături cu afacerile lui Hunter.

Hunter Biden riscă să înfunde pușcăria 25 de ani

Având în vedere faptele, Hunter Biden riscă până la 25 de ani de închisoare. Asta, dacă va fi condamnat pentru toate capetele de acuzare. De obicei însă, sentințele federale sunt mai mici decât maximul. Hunter ar putea fi, de asemenea, sancționat cu o amendă maximă de 250.000 de dolari și cu trei ani de eliberare condiționată.

Primul fiu va trebui să se prezinte în fața instanței după ce un mare juriu din Delaware a formulat trei acuzații împotriva sa. Este vorba de două capete de acuzare pentru declarații false pe formularele pentru arme de foc și unul pentru deținerea unei arme de foc în timp ce era dependent de droguri. Aceasta este o lovitură zdrobitoare pentru președintele Joe Biden, care i-a fost permanent alături fiului său și care și-a anunțat deja candidatura pentru un nou mandat, în 2024.

Demersul consilierului special Davis Weiss reprezintă o escaladare semnificativă în ancheta sa asupra fiului președintelui pentru infracțiuni legate de arme și taxe, care este în curs.

Concret, joi, fiul președintelui Biden, Hunter, a fost pus sub acuzare de consilierul special David Weiss pentru acuzații federale de posesie de arme de foc. Hunter ar fi mințit în documente legale atunci când și-a cumpărat o armă de foc. O fotografie a formularului arată că el a răspuns „nu” când a fost întrebat dacă era „consumator ilegal sau dependent de marijuana sau de orice drog depresiv, stimulent, narcotic sau orice altă substanță controlată”.

Fapte grave descoperite de procurorul care l-a pus sub acuzare pe Hunter Biden

Potrivit actului de acuzare, Hunter a mințit cu privire la consumul de droguri atunci când a cumpărat arma, în 2018. Primul fiu a cumpărat un pistol Colt Cobra de calibru 0,38 Colt în Delaware, un stat care obligă orice cumpărător să răspundă la o serie de întrebări înainte de a pune mâna pe o armă. Una dintre întrebări îi cere solicitantului să spună dacă consumă sau este dependent de droguri. Căsuța este clar bifată cu „nu”, după cum se vede în documentul prezentat de Daily Mail.

Fiul președintelui american, Hunter Biden, a mințit legat de consumul de droguri atunci când și-a cumpărat pistol

O înregistrare video descoperită laptopul pierdut al lui Hunter îl arată pe acesta dezbrăcat și agitând un pistol într-o cameră de hotel în 2018. Se presupune că filmarea a fost făcută la cinci zile după ce a cumpărat arma. Aproximativ două săptămâni mai târziu, iubita sa și văduva fratelui său, Hallie Biden, a găsit arma abandonată în mașina sa și a aruncat-o în coșul de gunoi al unui magazin alimentar. Descoperirea armei a declanșat o anchetă a poliției.

În plus, actualul președinte Biden aproape că plângea în mesajul vocal găsit tot pe laptopul abandonat al lui Hunter. Mesajul e din data de 15 octombrie 2018 – la trei zile după ce Hunter a cumpărat arma și a mințit că nu ar fi dependent de droguri. Președintele își roagă fiul să primească ajutor. „Sunt tata. Am sunat să-ți spun că te iubesc. Te iubesc mai mult decât întreaga lume, amice, spunea Joe Biden în mesajul din 15 octombrie. Trebuie să primești ajutor. Știu că nu știi ce să faci, nici eu nu știu”.

Laptopul pierdut, plin cu dovezi despre viața desfrânată și afaceri ilegale

Laptopul în discuție e unul din cele trei „rătăcite” de Primul Fiu. Acesta a fost abandonat într-un magazin din Delaware, iar conținutul său halucinant a devenit public. Imaginile pe care și le-a filmat în timpul unei întâlniri cu o prostituată, într-o cameră de hotel din Las Vegas, descoperite în laptop, au fost printre primele care au devenit publice. În video, acesta îi spune femeii pe care a plătit-o pentru a întreține relații intime că rușii dețin imagini cu el în ipostaze intime.

„Rușii au videoclipuri despre cum fac sex nebun! Au videoclipuri despre cum fac asta”, îi spune Hunter Biden prostituatei. Aceasta îl întreabă pe Hunter dacă este îngrijorat că presupușii hoți ruși vor încerca să-l „șantajeze”.  Hunter a răspuns: „Da, într-un fel, da. Tatăl meu candidează la funcția de președinte”, răspunde acesta cu voce stinsă. Scena a fost filmată de fiul președintelui într-o escapadă din timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din SUA.

Laptopul pierdut de Hunter Biden s-a dovedit a fi plin cu imagini compormițătoare cu acesta în ipostaze intime și sub influența drogurilor

În imagini acesta îi mai mărturisește prostituatei că traficanții ruși de droguri i-au furat un alt laptop. Hunter Biden a susținut că rușii i-au furat un alt laptop pentru șantaj în timp ce era super drogat.

Hunter a mai descris cum cel de-al treilea laptop al său a fost „furat” într-o seară din vara anului 2018, când aproape că era în pragul unei supradoze de droguri. Hunter Biden a spus că după noaptea aceea dezlănțuită și-a dat seama că îi lipsea computerul. „Cred că ei au fost cei care mi-au furat computerul. Cred că ei, dealerul și cei doi băieți ai săi au fost cei care au furat laptopul”, i-a mai spus fiul președintelui american prostituatei cu care se întâlnea.

„Departamentul de Justiție al președintelui Biden îl protejează pe Hunter”

Președintele Comisiei de supraveghere din Camera Reprezentanților, James Comer, republican din Kentucky, care conduce o investigație privind afacerile familiei Biden, a reacționat la punerea sub acuzare spunând că acuzațiile sunt un „început foarte mic”. „Dacă procurorul Weiss nu îi va investiga pe toți cei implicați în schemele de fraudă și trafic de influență, va fi clar că Departamentul de Justiție al președintelui Biden îl protejează pe Hunter Biden și pe cel mare”, a continuat el.

La începutul acestei veri, fiul președintelui ajunsese la un acord după ancheta de cinci ani care i-ar fi permis să evite procesul pentru acuzațiile privind armele de foc dacă respecta condițiile de eliberare condiționată timp de 24 de luni. Republicanii de la Washington s-au plâns că fiul președintelui a obținut un „acord avantajos” menit să îl protejeze, de fapt, pe tatăl său, pe președintele Biden. Cu toate acestea, acordul de recunoaștere a vinovăției s-a destrămat în mod spectaculos în instanță în luna iulie, ceea ce l-a expus pe Hunter la noi acuzații.

Pe parcursul anchetei fiului, președintele Biden s-a asigurat că acesta primește tratament special

Judecătoarea Maryellen Noreika a pus sub semnul întrebării „acordul de diversiune” din cadrul acordului de recunoaștere a vinovăției lui Hunter – o clauză care îi acorda imunitate totală pentru o gamă largă de alte acuzații potențiale, inclusiv pentru activități ilegale de lobby în străinătate – distrugând astfel înțelegerea. Apoi, în august, procurorul general Merrick Garland l-a ridicat pe Weiss la statutul de consilier special.

Anchetatorii lui Hunter, intimidați pe toate căile

Decizia lui Garland de a-l promova pe Weiss a venit după ce denunțătorii din cadrul IRS au afirmat că Hunter a primit un „tratament special” în timpul anchetei penale. Agenții IRS Joe Ziegler și Gary Shapley au declarat sub jurământ în fața republicanilor din Camera Reprezentanților că investigația lor asupra fiului președintelui „a susținut acuzații de infracțiuni și delicte fiscale”, care, în cele din urmă, nu au fost aduse împotriva lui Hunter din cauza presiunilor politice.

Weiss a încercat să aducă acuzații de infracțiuni împotriva lui în Washington D.C., au spus ei, dar a fost blocat de procurorul federal principal al districtului, Matthew Graves, numit de Joe Biden. „Tratamentul special” pentru Hunter a devenit un tipar care s-a repetat la nesfârșit, au declarat denunțătorii. Ei susțin că au fost amenințați că se vor „arde” dacă vor încerca să vorbească cu copiii adulți și nepoții președintelui Joe Biden pe parcursul anchetei lor.

Shapley a împărtășit, de asemenea, notițe scrise de mână de la o întâlnire din octombrie 2022, în care l-a citat pe Weiss spunând că „nu a fost persoana care a decis” cu privire la acuzarea lui Hunter Biden de infracțiuni fiscale. Acest fapt ridică semne de întrebare cu privire la o potențială gestionare necorespunzătoare a cazului de către Departamentul de Justiție.

Există dovezi: președintele participa la afacerile ilicite ale fiului

Punerea sub acuzație a lui Hunter Biden îi face mai multe probleme tatălui său, Joe Biden. Președintele se confruntă acum cu titluri în presă și întrebări legate de cazul fiului său dependent de droguri, în timp ce pornește în campania electorală din 2024. Casa Albă și președintele însuși au susținut că nu a fost niciodată implicat în afacerile lui Hunter. Dar republicanii sunt în plină investigație care analizează afacerile din străinătate ale lui Hunter.

Dovezi fără echivoc, președintele SUA, Joe Biden, implicat în afacerile ilegale ale fiului

Ca parte a investigației lor, au vorbit cu fostul partener de afaceri al lui Hunter, Devon Archer. Acesta a declarat că președintele Biden era de fapt la curent cu afacerile fiului său. Și, mai mult, că a participat la cel puțin 20 de convorbiri și la mai multe cine cu partenerii de afaceri ai fiului său. În plus, au fost descoperite peste o duzină de firme fantomă pe care Hunter și cel puțin 12 membri ai familiei Biden le foloseau pentru a introduce bani străini.

După cum s-a descoperit în laptopul „uitat” la magazin de către Hunter, Joe Biden a folosit, de asemenea, diverse adrese de e-mail private de pe care uneori trimitea, primea și transmitea corespondență guvernamentală, conform e-mailurilor găsite în laptopul acum celebru al lui Hunter Biden. „Robin Ware”, „Robert L. Peters” și „JRB ware” au fost trei pseudonime folosite pe e-mailuri care se refereau atât la afaceri oficiale, cât și la cele de familie.

Republicanii îl acuză  direct pe Joe Biden. Au început demersurile pentru demitere

Ca urmare, președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, a lansat la începutul acestei săptămâni o anchetă de punere sub acuzare a președintelui Biden. El e anchetat pentru presupusele sale legături cu „schema de trafic de influență” în străinătate, de mai multe milioane de dolari, a lui Hunter.

„Republicanii din Camera Reprezentanților au descoperit acuzații serioase și credibile cu privire la comportamentul președintelui Biden, a declarat McCarthy, care a vorbit marți la Capitoliu. Luate împreună, aceste acuzații descriu o imagine a unei culturi a corupției. Acestea sunt acuzații de abuz de putere, obstrucție și corupție. Și ele justifică o investigație suplimentară din partea Camerei Reprezentanților.

De aceea, astăzi dau dispoziție comisiei noastre din Camera Reprezentanților să deschidă o anchetă oficială de punere sub acuzare a președintelui Joe Biden. Acest următor pas logic va da comisiilor noastre, puterea deplină de a aduna toate faptele și răspunsurile pentru publicul american. Este exact ceea ce vrem să aflăm răspunsurile”. O anchetă este primul pas în procesul de destituire a președintelui, mai arată sursa citată. Practic se adună dovezi pentru acuzațiile de punere sub acuzare a unui oficial.

Sursa foto: Instagram, Daily Mail

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre