Chiar dacă familia a încercat să o ferească de tot ce a fost mai rău, în viața Kirei Hagi au existat și momente de cotitură.
Kira Hagi: „Mă simțeam mai specială afară”
„Au fost mai multe. Primul a fost când ne-am mutat din Turcia în România și al doilea când am plecat în America, al treilea când m-am întors în țară. Momente importante și de cotitură. Când ne-am reîntors în România a fost destul de ciudat pentru că eram obișnuită cu străinătatea.
Aveam în jur de 6-7 ani, nu mergeam la școală, am intrat în clasa I în România. Afară eram obișnuiți să vorbim în română și nimeni să nu ne înțeleagă. Aici vorbeam română și ne înțelegea toată lumea. Mă simțeam mai specială afară, știam și o altă limbă, era un plus. Am învățat turca, nu o știam complet, dar mă descurcam”, a mărturisit Kira Hagi în podcast-ul lui Marius Tucă.
„În America am plecat cu piciorul rupt”
Plecarea în America a fost un alt moment de cotitură, mai ales că a părăsit România cu piciorul rupt. „Mi-am rupt piciorul la 18 ani, înainte să dau pentru carnetul de conducere. Am plecat cu o frică… am fost destul de fericită că am făcut acest pas, pentru că voi fi independentă.
Dar când am ajuns acolo, s-a așezat așa o gaură în stomac. Vai de capul meu, nu mă mai întorc în țară. A fost o frică sănătoasă, fiindcă am și avut un șoc cultural. Acolo e o altă planetă”.
„America a fost un șoc din multe puncte de vedere”
M-am lovit de felul lor de a vorbi, să fii politically correct, care în Turcia nu exista, în România nici atât. A trebuit să mă acomodez cu stilul lor de a vorbi, să nu insult pe cineva și faptul că sunt destul de sensibili ca și țară. America a fost un șoc din multe puncte de vedere”, și-a amintit Kira Hagi.
În țara tuturor posibilităților a realizat că este o persoană dinamică, a prins un anumit curaj, acolo „am spus prima dată că sunt actriță” și și-a dat seama mai mult că e foarte atașată de oameni și de locuri. Și-a făcut prieteni „de peste tot, din Franța, Argentina, Mexic, români nu am avut, am fost singura româncă din grupa mea”.
Kira Hagi: „M-am gândit să rămân în America”
A stat patru ani în America șimărturisește că a avut un alt șoc cultural când s-a întors în România. Dar i-a fost destul de greu să plece pentru că „mi-am creat o comunitate unită. Niște prieteni pe care-i voi avea toată viața mea. Mă pot întoarce oricând acolo și mă vor ajuta. Când am plecat în America, am vrut să rămân acolo”.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook